close
NewsNieuws

Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona honderdjarige Le Mans jubileumeditie

GENÈVE – Rolex heeft op zondag 11 juni 2023 de lancering aangekondigd van een variant van de Oyster Perpetual Cosmograph Daytona, gemaakt ter ere van de honderdste verjaardag van de 24 uur van Le Mans endurancerace.

De Cosmograph Daytona, of in de volksmond genoemd “Daytona”, geïntroduceerd in 1963, is ontworpen met de (professionele) coureur in gedachten. Dit nieuwe horloge is vervaardigd uit 18 kt witgoud en is voorzien van een Cerachrom lunette in zwart keramiek, uiteraard is de Oysterband ook gemaakt van 18 kt witgoud.

Op de tachymetrische schaal vormt het rode keramische cijfer 100 een herinnering aan de honderdjarige jubileumviering van de race. De Oyster-kast is voor het eerst voor een gouden kast, uitgerust met een transparante achterzijde en een Oyster-armband. Eerder werd uitsluitend de kast van 950 platina ook voorzien van een saffierglazen achterkant.

Dit bijzondere horloge is voorzien van het kaliber 4132. Deze aanpassing van kaliber 4131 maakt het mogelijk om de uren te meten met behulp van de chronograaffunctie over vierentwintig uur, in plaats van de gebruikelijke twaalf uur van het model. Net als alle Rolex-horloges draagt deze speciale versie van de Oyster Perpetual Cosmograph Daytona de Superlative Chronometer-certificering, voor perfecte gelijkloop. Door zijn naam en functies blijft de Cosmograph Daytona voor altijd verbonden met de wereld van de motorsport en, zestig jaar na de lancering, behoudt het zijn ongeëvenaarde status!

Met de introductie van deze nieuwe variant van de Cosmograph Daytona, met zijn unieke rode cijfers bij het getal 100 op de lunette, wordt verwacht dat er een ware hype zal ontstaan onder horlogeliefhebbers en verzamelaars wereldwijd. Deze speciale editie belichaamt de geest van competitie en traditie die inherent is aan zowel de 24 uur van Le Mans als Rolex, en is een eerbetoon aan de opmerkelijke prestaties van de autoracesport. De Oyster Perpetual Cosmograph Daytona honderdjarige Le Mans jubileumeditie is verkrijgbaar bij geselecteerde Rolex-dealers.

Over Rolex: Rolex, opgericht in 1905, is een toonaangevend Zwitsers horlogemerk dat wereldwijd bekend staat om zijn uitmuntendheid en prestige. Met een lange geschiedenis van horloge-innovatie en een onwrikbaar engagement voor kwaliteit, heeft Rolex zich gevestigd als een icoon in de horlogewereld. Door voortdurende technologische vooruitgang en baanbrekende ontwerpen te combineren met tijdloze elegantie, blijft Rolex de norm bepalen voor luxe horloges.

Tags : Rolex
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.