close
Gucci 25H

De toch al slanke Gucci 25H is dankzij het nieuwe kaliber GG727.25.A nog dunner. Het 40 millimeter brede horloge, dat retro-esthetiek combineert met het gestroomlijnde silhouet van moderne vormgeving, is slechts 7,2 millimeter hoog. De scherpe belijningen op de wijzerplaat, kenmerkend voor de Gucci 25H, zijn door het merk uiteraard niet vervangen. Een transparant kastdeksel maakt het nieuwe kaliber zichtbaar.

Superslanke Gucci 25H quartz

De modellen met automatisch uurwerk zijn uitgebracht in de combinaties blauwe wijzerplaat met een edelstalen kast en geelgouden bezel, en in een volledig edelstalen uitvoering. Daarnaast zijn er 34 en 38 millimeter modellen met quartz uurwerk. Deze laatste zijn met een kast van slechts 4 millimeter slanker dan slank en worden geleverd met een leren band. De Gucci 25H quartz-modellen zijn leverbaar als versie met edelstalen kast met een met goudgeel vergulde bezel, of als uitvoering met een zilveren of gouden messing wijzerplaat.

Symbool van luxe

Gucci werd in 1921 in Florence opgericht door Guccio Gucci, toen nog een merk voor luxe lederwaren. Voor het merk in 1997 zich ging focussen op de horloge-industrie, had het merk sinds 1972 al enige horloges uitgebracht. De ware horlogeliefhebber liep er niet warm voor, de allereerste Gucci horloges waren vooral ontworpen als fashion-accessoires.

In 1997 wist Gucci na wat strubbelingen de Zwitserse Severin-Montres group over te nemen. Met de licentie overname en gebruikmakend van de horloge-expertise van Severin-Montres, betrad het merk de wereld van het hoogwaardige horloges en kon het zijn naam als luxe horlogemerk vergroten. In de loop der jaren heeft Gucci een aantal iconisch horlogefamilies ontwikkeld, waaronder de minimalistische, maar luxe Gucci 25H.

Luxe must haves

De Gucci-horlogecollectie wordt voornamelijk gedomineerd door drie families: GG2570, G-Timeless en de Gucci 25H. De opvallende ontwerpen, gemaakt uit premium materialen en natuurlijk het altijd aanwezige Gucci-logo maken dat Gucci-horloges een geheel eigen unieke stijl vertegenwoordigen. Voor veel mensen is echter de definitie ‘luxe must have’ voldoende.

Tags : Gucci
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.