close
NewsNieuws

Salanitro en Patek Philippe: onverwachte alliantie voor de toekomst

Opmerkelijk nieuws vandaag vanuit Genève. In een zeer zeldzaam communique heeft Patek Philippe laten weten een aandeel te kopen in Salanitro.

Het in Genève gevestigde sieradenontwerp- en edelstenenbedrijf Salanitro heeft vandaag aangekondigd dat Patek Philippe een belang in het bedrijf heeft verworven. Veel meer dan een partnerschap, symboliseert deze verwerving van een belang in het bedrijf het samenkomen van twee onafhankelijke familiebedrijven in Genève. De kinderen van oprichter Pierre Salanitro wilden niet verder in het bedrijf, waardoor het voortbestaan van het bedrijf als onafhankelijk huis in gevaar kwam.

Salanitro

Salanitro is sinds de oprichting meer dan dertig jaar geleden gevestigd in Genève en werkt voor meerdere prestigieuze merken. Salanitro heeft meer dan 230 medewerkers en werd in 1990 opgericht door Pierre Salanitro, die president en ceo van het bedrijf blijft. Salanitro SA was in 2019 een van de allereerste bedrijven die dubbel werd gecertificeerd door de Responsible Jewellery Council (RJC) met de twee internationale certificeringen “Chain of Custody” (CoC) en “Code of Practice” (CoP); vandaag staat het bedrijf ten dienste van een unieke portefeuille van meer dan 80 van de meest prestigieuze merken in de wereld van Fine Watchmaking en Fine Jewellery.

Het merk stelt niet geheel onverwacht dat het creativiteit, innovatie, kwaliteit, vakmanschap, respect voor traditie, service én verantwoordelijkheidsgevoel hoog in het vaandel heeft staan.

Patek Philippe

Dit zijn allemaal waarden die worden gedeeld met Patek Philippe, zo stellen de beide partijen. Het doel van de overname is voor Patek Philippe dus niet alleen is om met Salanitro als partner voor de lange termijn in zee te gaan, maar vooral om de toekomst van het bedrijf te ondersteunen en veilig te stellen, zodat het kan voortgaan met vertrouwen en continuïteit, generaties voorbij.
Thierry Stern: “Wij zijn van mening dat dit een geweldige kans is om bij te dragen aan het veiligstellen van de toekomst en de continuïteit van een in Genève gevestigd familiebedrijf waarmee we nauw verbonden zijn en waarmee we dezelfde waarden van uitmuntendheid, onafhankelijkheid en familie geest. We zijn verheugd om onze banden met Pierre Salanitro verder te versterken. Zijn goed geleide bedrijf is ideaal gepositioneerd om te blijven groeien en zijn productiecapaciteit in het segment van juwelenhorloges te ontwikkelen, wat aanzienlijke voordelen biedt ontwikkelingspotentieel.”

Pierre Salanitro is natuurlijk al even complimenteus: “Ik ben erg trots en verheugd dat Patek Philippe een belang in mijn bedrijf heeft verworven. Patek Philippe is een emblematische fabrikant die de ideale partner is om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Ik heb veel vertrouwen in Thierry Stern en zijn team om onze activiteiten voort te zetten en banen na generaties garanderen.”

Nog steeds aan het roer van het bedrijf en zijn positie als President en CEO van Salanitro SA behield, hield Pierre Salanitro – nu 56 jaar oud – rekening met de wens van zijn drie kinderen om niet betrokken te raken bij het management van het bedrijf. De overname vertegenwoordigt dus een garantie voor Pierre Salanitro om ervoor te zorgen dat alles wat is opgebouwd voor de lange termijn zal blijven bestaan, en dat de klanten van het kantoor zullen blijven bestaan.

Voor meer informatie, zie salanitro.com

 

Tags : Salanitro
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.