close

De TAG Heuer Connected Calibre E4 laat zien dat TAG Heuer smartwatches bijzonder serieus neemt. Maar dat is niet het enige: ook de samenwerking met Porsche wordt ermee verdiept.

De manier waarop TAG Heuer zich positioneert in het segment van luxe smartwatches, is indrukwekkend. Al in 2015 presenteerde het merk de allereerste luxe Zwitserse smartwatch, de eerste TAG Heuer Connected. Het horloge was een samenwerking tussen TAG Heuer, Intel en Google, maar voelde wel als een echt Zwitsers horloge om de pols.

Op dat moment twijfelden velen overigens nog aan de levensvatbaarheid van zo’n product: staan de snel ontwikkelende technologische waardes van zo’n horloge niet in schril contrast met de luxewaarden van een gerenommeerd Zwitsers horlogehuis? Toen al schreven we echter: “Het TAG Heuer Connected horloge is een waar getuigenis van verfijning, klasse en technologie.”

Inmiddels is de TAG Heuer Connected ver geëvolueerd. Zo werd de TAG Heuer Connected E4 eerder dit jaar uitgebracht. Dit model heeft een 42 of 45 millimeter grote stalen kast en onder andere Wear OS3, in combinatie met indrukwekkende specs.

TAG Heuer-ceo Frédéric Arnault heeft de connected horloges hoog op de agenda staan en toont met deze nieuwe introductie, die de samenwerking met Porsche verder verdiept.

TAG Heuer Connected Calibre E4

Het eerste dat opvalt aan deze nieuwe smartwatch, is het strakke design. Dat is geen toeval – het kwam in samenwerking met Porsche tot stand. De carbonachtige leren band met blauwe stiksels is geïnspireerd op het interieur van de Porsche-auto’s. Zoals bij alle TAG Heuer Connected-horloges, is de band verwisselbaar, met een reserve zwarte rubberen versie in de doos. De waterdichtheid is 50 meter, wat prima is voor dagelijks gebruik.

Deze nieuwe TAG Heuer Connected Calibre E4 – Porsche Edition heeft (DLC) zwarte titanium kast is 45 millimeter in doorsnee en heeft een keramische lunette. De kroon is wat groter dan bij een traditioneel horloge om eenvoudiger door apps te navigeren.

Een lading is voldoende voor een volledige, actieve dag (1u30 hardlopen, 2u wandelen, inclusief wellness) en hij laadt binnen anderhalf uur volledig op.
Hij is voorzien van de sensoren die je mag verwachten van een luxe smartwatch: hartslag, kompas, versnellingsmeter, gyroscoop, NFC, microfoon en een barometer. De processor is de Qualcomm Snapdragon WearTM. Het horloge draait op een aangepaste versie van Google’s Wear OS-systeem.

Porsche timen

De TAG Heuer Connected Calibre E4 – Porsche Edition heeft ook een geavanceerde reeks fitnessfuncties, waaronder begeleide trainingen die zijn ingebouwd in de TAG Heuer Sport-app op het horloge. Het horloge pronkt met technische verbeteringen over de hele linie in vergelijking met de vorige generaties TAG Heuer Connected-horloges, met een helderder scherm, beter contrast en een batterijduur die dertig procent is dan bij eerdere modellen. Ook het overzetten van data van en naar het horloge via een gekoppelde iOS- of Android-app gaat dankzij Bluetooth 5.0 sneller.

Lees ook: waarom de samenwerking tussen Porsche en TAG Heuer zo natuurlijk is

Aardig detail: gebruikers van het horloge die een compatibel Porsche-model bezitten kunnen hun horloge verbinden met hun auto en informatie zien die wordt weergegeven in ‘complicaties’ op de wijzerplaat. Om dit te doen, verbinden gebruikers hun horloge met de auto met behulp van de Wear OS My Porsche-app.

Er is een aantal extra complicaties beschikbaar in deze Porsche-app. De eerste laat zien hoeveel er nog in de batterij van de auto zit en werkt met zowel volledig elektrische Porsche-modellen als plug-in hybrides. De tweede toont informatie over ‘auto-autonomie’ en laat zien hoeveel kilometers er nog te gaan zijn voordat de batterij of het gas van de auto leeg is.
De derde is een snelkoppeling naar de Wear OS My Porsche-app waarmee gebruikers snel de verwarming en airconditioning van hun voertuig kunnen regelen. De laatste complicatie toont het totaal aantal gereden kilometers in de auto. Om deze functies te activeren, moeten gebruikers Porsche ID, Porsche Connect-abonnement en de My Porsche-app op het horloge en de telefoon hebben.

Als dat nog niet genoeg reden is om een Porsche te kopen, dan weten wij het ook niet meer.

De TAG Heuer Connected Caliber E4 – Porsche Edition is verkrijgbaar vanaf september en kost 2.600.

Voor meer informatie, zie tagheuer.com/nl
ref. SBR8A82.EB0264

Tags : PorscheTAG HeuerTAG Heuer Connected Caliber E4 - Porsche EditionTAG Heuer Connected Calibre E4
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.