close
Bell Ross BR05

 

Coolste BR05 tot nu toe

Modern, uitgesproken, instrumenteel en tegelijkertijd stijlvol: Bell & Ross heeft het voor elkaar gekregen om de coolste BR05 tot nu toe te maken. Het merk uit Parijs deed dat door het vierkante horloge met de afgeronde hoeken te voorzien van een bead-blasted kast, wijzerplaat en band. Bead-blasting is nét wat anders dan zandstralen en zorgt voor een iets zachtere en meer gelijkmatige afwerking. De nieuwe BR05 Horolum wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 250 stuks en heeft het kaliber BR321 meegekregen, welke gebaseerd is op een Sellita uurwerk. Het horloge is beschikbaar met een stalen bead-blasted band en een rubberen band. Eerstgenoemd horloge is bijna € 5000, de rubberen band zo’n € 500 minder.

 

Seiko op z’n Grandst

Zaratsu-gepolijste kast, prachtig vormgegeven wijzers, een gefacetteerde bandaanzet, vlijmscherpe randen rondom en een spiegelgladde lunette. Dit is zonder twijfel een Grand Seiko.
De iconische ontwerptaal van het merk werd geboren in 1967 met de 44GS. 55 jaar later brengt Grand Seiko dit jaar een horloge uit dat direct is geïnspireerd op dit vintage model.
De Grand Seiko Heritage Hi-Beat GMT SBGJ255 heeft een kast die gemaakt is van titanium en een doorsnee heeft van veertig millimeter. Daar binnenin tikt het hoogfrequente automatische GMT-uurwerk van het merk, het kaliber 9S86. Hij draait op 36.000 trillingen/uur of 5 Hz, heeft een gangreserve van 55 uur en wordt geregeld met een nauwkeurigheid van + 5 tot –3 seconden per dag. De prijs is € 8.500.

 

Bloeiende samenwerking

Het Zwitserse horlogemerk Hublot en de Japanse kunstenaar Takashi Murakami hebben samen een tweede horloge gemaakt, dit keer een Classic Fusion in een volledig saffieren kast. Met het kenmerkende lachende gezicht van de Japanse kunstenaar, gemaakt van robijnen, roze saffieren, amethisten, blauwe saffieren, tsavorieten en saffieren in geel en oranje. Er worden slechts honderd stuks gemaakt van deze Classic Fusion Takashi Murakami Sapphire Rainbow. Hun saffierkasten van 45 mm bevatten een tijdloos HUB1214 automatisch kaliber met een gangreserve van 72 uur. CEO Guadalupe zegt erover: ‘In dit werk zijn artistieke creatie en de knowhow van ons bedrijf met elkaar verweven om een kunstwerk te creëren dat je om je pols kunt dragen.’

 

Tags : Bell & RossGrand SeikoHublot
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.