close
Longines Spirit

Titanium is wint terrein in de horlogerie. Zo bracht Audemars Piguet al een bijzondere editie uit van de Royal Oak met een titanium kast en worden de geruchten steeds sterker dat zelfs Patek Philippe de Nautilus in een titanium kast zal uitbrengen. Toch is Longines deze merken een stap vooruit.

Voor dit najaar heeft Longines namelijk een geweldige nieuwe Spirit met titanium kast gepresenteerd. Daarbij heeft het horloge een prachtige antracietgrijze, gezandstraalde wijzerplaat waarop contrasterende en glimmende gouden details te zien zijn. Omdat titanium van nature een iets donkerdere grijstint heeft dan staal, past dit materiaal bijzonder goed bij de antraciet wijzerplaat. De donkergrijze nato-band maakt het geheel af met een casual touch. Overigens is het horloge ook een titanium band verkrijgbaar.

De Spirit is een vrij nieuw model in de collectie van Longines, al grijpen de inspiraties voor dit horloge diep terug in de historie van het merk. Luchtvaartpioniers als Charles Lindbergh vertrouwden lang geleden namelijk al op uurwerken van Longines. Deze invloeden zijn bijvoorbeeld terug te zien in de kastvorm, die clean en functioneel is, zonder veel decoraties maar met een mooie afwerking van gepolijste en geborstelde delen.

Dit laatste aspect is niet onbelangrijk en dat weet Longines. De ontwerpers van het merk hebben dan ook hun uiterste best gedaan om elk detail van de best mogelijke kwaliteit voor deze prijs te maken. Zo is ook het glas prachtig gebold en aan beide kanten ontspiegeld – bijzonder belangrijk voor een chique uitstraling.

Ook binnenin heeft Longines historische mechanica gecombineerd met de modernste technieken. Het horloge wordt aangedreven door het kaliber L888.4, dat geproduceerd wordt door ETA, dat net als Longines eigendom is van de Swatch Group. Het kaliber wordt dan ook exclusief door Longines gebruikt. Bijzonder aan dit uurwerk is dat het COSC-gecertificeerd is, wat betekent dat het aan de chronometer-standaard voldoet. Deze accuraatheid is mede te danken aan een silicium balansveer.

 

Tags : Longines
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.