close
News

Een onvergetelijke 25ste editie van de Nuvolari Grand Prix

Overview before start

Het Nuvolari Grand Prix-team bestaande uit Andrea Vesco en Andrea Guerini in een FIAT 508 S Balilla Sport uit 1934 waren de winnaars, voor het vierde achtereenvolgende jaar, van de Nuvolari Grand Prix, nu aan zijn 25e editie. Hun prijs was twee zeer gewilde Tazio Nuvolari-horloges, aangeboden door de officiële tijdwaarnemer van de race, Eberhard & Co., die 25 jaar vierde naast een van de leukste races gewijd aan klassieke auto’s.

Giovanni Moceri en Daniele Bonetti, van het Loro Piana-team, werden ook naar het podium geroepen omdat ze tweede werden in een Fiat 508 C uit 1939, terwijl de derde plaats werd ingenomen door Antonino Margiotta en Bruno Perno, strijdend met het nummer 309, in een Volvo uit 1965 PV 544 Sport. De Ladies’ Cup werd uitgereikt aan het team bestaande uit Emanuela Cinelli en Elena Scaramuzzi in een Renault 4CV uit 1957. De prijs voor het beste Italiaanse team ging naar Loro Piana, met 3 ploegen, terwijl het beste buitenlandse team werd gewonnen door de Dutch Houtkamp Collection, eveneens met 3 teams. Het beste Mantuan-team was het Classicteam Eberhard dat de beste plaatsingen had in het klassement met de bemanningen Di Pietra/Di Pietra op de zevende plaats en Sisti/Gualandi op de achtste.

Nuvolari Grand Prix

De fans en andere toeschouwers die massaal naar Mantua stroomden, juichten de 287 spectaculaire klassieke auto’s (van de 330 deelnemers) van over de hele wereld toe toen ze over de finish kwamen op Piazza Sordello na een slopende 1.060 kilometer in de nieuwe “twee zeeën”-formule. 25 uur rijden in 3 uitdagende etappes met een route die langs enkele van de historische centra en de mooiste landschappen van Italië voerde, waarbij gemiddelde tijdritten (5) en individuele tijdritten (81) werden gecombineerd met het herontdekken van plaatsen die toeristisch en cultureel zijn fascinerend. Van Mantua en terug, langs renaissanceschatten en unieke panorama’s in de Toscaanse heuvels en de Cisa en Bocca Serriola Apennijnenpassen, evenals de racebanen van San Martino del Lago (Cremona) en het Autodromo Riccardo Paletti in Varano (Parma) – prachtig decors voor een unieke race.

We sluiten deze 25e editie vol trots af voor de hoeveelheid lof die we hebben ontvangen, niet alleen van de winnaars maar ook van de deelnemers in het algemeen. De Nuvolari Grand Prix heeft zijn unieke plaats in de wereld van de klassieke auto’s opnieuw waargemaakt vanwege de moeilijkheidsgraad. Het evenement van volgend jaar zal nog meer verrassingen opleveren.

Dit waren de slotwoorden van Marco Marani, president van Mantova Corse, aan het einde van de prijsuitreiking die plaatsvond in het 18e-eeuwse Teatro Bibiena in Mantua.

Eberhard & Co. vierde zijn 25-jarige samenwerking naast de Grand Prix met twee nieuwe items: de Tazio Nuvolari 336 Dual Time, gewijd aan het wereldsnelheidsrecord dat de coureur heeft behaald, en de Tazio Nuvolari Desk Clock, het gloednieuwe bureau van de collectie. versie. “Een horloge markeert altijd de meest memorabele momenten van ons leven”, verklaarde Mario Peserico, Managing Director van Eberhard & Co. “Vandaag hebben twee prachtige Tazio Nuvolari-horloges de kampioenen gekroond van deze nieuwe, onvergetelijke editie van een race die erin is geslaagd om al zijn charme en zijn uitzonderlijke vermogen om zowel deelnemers als toeschouwers de afgelopen 25 jaar te betrekken.”

Tags : Eberhard & Co
Lex Stolk

The author Lex Stolk

Lex Stolk studied Journalism in Utrecht and it was during his time as a student he developed a passion for mechanical watches. He has spent his entire career in the publishing industry working for a wide range of publications before entering the watch world professionally seven years ago. His work for several watch publications made it possible for him to combine his love for both watches and magazines.