close
News

Armin Strom One Week: voor en door de echte horlogekenner

Gecompliceerd, opengewerkt en volledig onafhankelijk: de Armin Strom One Week combineert alles waar dit merk voor staat.

Armin Strom heeft een volledig nieuwe invulling aan wat het zelf ‘een van de meest baanbrekende modellen van het afgelopen decennium’ noemt, de Armin Strom One Week First Edition.

Deze eerste editie wordt beperkt tot 25 exemplaren en toont wat dit merk uniek maakt: het horloge is volledig in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Daarmee is het merk een van de weinige, echt onafhankelijke merken in de Zwitserse horlogerie.

In 2010 introduceerde Armin Strom na een transitie in leiderschap het One Week-uurwerk, dat zich onderscheidt door een in eigen huis ontwikkeld en vervaardigd uurwerk. Met een gangreserve van zeven dagen (vandaar de naam) en een toewijding aan symmetrisch evenwicht in ontwerp, legde dit inaugurele horloge de basis voor een reeks daaropvolgende Armin Strom-creaties. Een opvallende evolutie binnen het verhaal van het merk ligt in de opnieuw bedachte positionering van de uren- en minutenwijzers op de nieuwe One Week.

Armin Strom One Week First Edition

De Armin Strom One Week First Edition heeft een stalen kast die 41 millimeter is in doorsnee. De dikte is bijna 11 millimeter en het horloge is waterdicht tot 100 meter.

Maar belangrijker is natuurlijk wat er aan de achterkant te zien is door het glazen achterdeksel. Daar tikt namelijk het handmatig opwindbare ARM21-kaliber, dat dus die opmerkelijk lange gangreserve verleent.

Dit uurwerk trilt met een al even opvallende 25.200 trillingen per uur (waar 28.800 de industriestandaard is) en beschikt over twee zichtbare veertonnen aan de wijzerplaatzijde. Een intrigerend detail verschijnt bij de markering van 11 uur, waar een bijzondere gangreserve-indicator tevoorschijn komt, gebruikmakend van een kegelmechanisme aangedreven door een conisch tandwiel, allemaal versierd met een spiegelgepolijste afwerking.

Deze eerste uitgave, de eerste editie, is een bewijs van exclusiviteit en is beperkt tot 25 exemplaren. De koper wordt dan wel beloond met een garantie van 10 jaar. De prijs is overigens ook al een beloning op zich: € 37.000.

Voor meer informatie, zie arminstrom.com

Tags : Armin Strom One WeekST23-OW.FE
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.