close

DOXA presenteert de nieuwe SUB 300β: een elegant duikhorloge met een roemrijke historie. Het eerste exemplaar dateert uit 1967. Nu, bijna 60 jaar later is er een nieuwe moderne en nog steeds spraakmakende variant.

De DOXA SUB 300β is gebaseerd op het concept dat een sporthorloge in elk scenario moet uitblinken. Zodoende heeft dit model alle fundamentele kenmerken van een toolwatch, maar is deze ook zó elegant dat hij net zo makkelijk in de vrije tijd of naar een feestje kan worden gedragen. DOXA wordt in Nederland vertegenwoordigd door Time Company van ondernemer en oprichter John van Steen.

Pionier

In 1967 schreef DOXA geschiedenis als pionier door het allereerste duikershorloge voor het grote publiek te introduceren. Dit meesterwerk was uitgerust met een uni directionele draaibare lunette. Zodoende kon de duiktijd nauwkeurig worden gecontroleerd. Ook kon men veilig terug naar de oppervlakte komen zonder decompressie. Mede dankzij de kenmerkende oranje wijzerplaat van de DOXA SUB, werd dit model al snel een symbool van radicale innovatie.

Subtiel

DOXA’s nieuwste pareltje is her en der subtiel aangepast. De grootte van de roestvrijstalen kast, met een diameter van 42,5 mm, is behouden. Maar verder heeft DOXA de kast iets proberen af te slanken tot slechts 11,95 mm dikte, ten opzichte van de 13,65 mm van zijn voorganger, de SUB 300T. In de kast huist een zelfopwindend Zwitsers mechanisch uurwerk met een gangreserve van 38 uur. Op de kast prijkt een schitterende zwart keramische lunette en een geschroefde kroon. De wijzerplaat heeft een verfijnde sunburst-afwerking en het golfmotief kunnen we als ingetogen bestempelen.

De DOXA SUB 300β is er in vijf verschillende kleurstellingen. Professional mixt een zwarte wijzerplaat met oranje details. Searambler doet dat met wit en oranje. De Caribbean-variant heeft een blauwe wijzerplaat en oranje wijzers. Divingstar combineert een zwarte wijzerplaat met lekker fel geel. En Aquamarine tot slot, is een combinatie van fel turquoise en zwart.

Het horloge is voorzien van een rubberen FKM-band in de kleur van de wijzerplaat of in het wit. Liefhebbers van geschiedenis kunnen op aanvraag ook de historische roestvrijstalen ‘rijstkorrel’-armband bestellen. Beide opties worden geleverd met een vouwsluiting met een wetsuitverlenging en het iconische ‘DOXA Fish’-symbool. De DOXA SUB 300β is waterbestendig tot 30 ATM, oftewel ongeveer 300 meter, en is ontworpen om in alle veiligheid de zeebodem te verkennen. De prijzen zijn €2.410 (rubberen band) en €2.450 (stalen band).

Meer informatie vind je hier.

Meer lezen over DOXA doe je hier.

 

Tags : DoxaDOXA SUBDoxa SUB 300 BetaDOXA SUB 300βSUB 300β
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.