close
News

Breitling kaliber B60: nieuw 100% Breitling ‘motor’

The first Breitling model to house an analog-display quartz movement entirely developed and produced by the brand

De nieuwe Breitling Chronospace Evo B60 verwelkomt aan boord van zijn stevige en lichte titanium kast het eerste analoge quartz uurwerk dat volledig door en voor Breitling is ontwikkeld: een SuperQuartzTM chronograaf kaliber met 24-uurs teller, centrale minuten en tussentijden. Een voorbeeld van wat er kan gebeuren als onafhankelijkheid en prestaties samenkomen…

Binnen het Professional-assortiment, synoniem voor hightech van Breitling, viel de Chronospace Evo al op als het enige elektronische model dat exclusief was uitgerust met aanwijsdisplays. Het onderscheidt zich nu nog sterker door het eerste Breitling-model te worden met een analoog kwartsuurwerk dat volledig door het merk is ontwikkeld en geproduceerd. Een in Zwitserland ontwikkelde en geproduceerde ‘motor’ die het Breitling kaliber B50 vervoegt met analoge en digitale displays, uitgerust met luchtvaartspecifieke functies; en Calibre B55, de avant-garde verbonden chronograaf – om nog maar te zwijgen van het brede scala aan mechanische Manufacture Breitling-bewegingen.

Lees ook: Breitling Navitimer 01: icoon op grote hoogte

Breitling kaliber B60

Bij het creëren van het kaliber B60 elektronische uurwerk heeft Breitling alle dwingende vereisten opgenomen die van een instrument voor professionals worden verwacht. Dit thermogecompenseerde SuperQuartzTM-kaliber, chronometer-gecertificeerd door het COSC (Swiss Official Chronometer Testing Institute), is niet alleen tien keer nauwkeuriger dan een standaard kwartsuurwerk, maar onderscheidt zich door de ongeëvenaarde functionaliteit en leesbaarheid van zijn chronograaf. Tienden van een seconde worden weergegeven in een teller tussen 2 en 3 uur. De twee centrale chronograafwijzers – een rode voor de seconden en een witte voor de minuten – dienen om de gemeten tijden met volledige duidelijkheid af te lezen, ongeacht de zichtomstandigheden. Ze worden aangevuld met een 24-uursteller tussen 9 en 10 uur, gewijd aan missies die een hele dag duren. Een andere belangrijke troef in termen van efficiëntie is het feit dat door de drukknop om 4 uur in te drukken, de gebruiker de chronograafwijzers naar believen kan stoppen om tussentijden te meten. Door nogmaals op dezelfde duwer te drukken, kunnen de handen de juiste positie “inhalen” en de lopende timingbewerking voortzetten. Precies wat nodig is om de prestaties van meerdere deelnemers aan een race bij te houden, of om meerdere opeenvolgende tijden tijdens een missie te meten.

Twee versies

Op de nieuwe Chronospace Evo B60 wordt de leesbaarheid van de displays verder verbeterd door grote witte lichtgevende wijzers en uurmarkeringen die afsteken tegen de donkere achtergrond van de wijzerplaat. De unidirectionele draaibare lunette zorgt voor een uitstekende grip dankzij de vier rijderslips die dienen om tijden te markeren. De titanium kast, waterbestendig tot 100 m (330 ft), is voorzien van beschermende versterkingen voor de geschroefde kroon. De nieuwe Chronospace Evo B60 is verkrijgbaar in twee wijzerplaatversies – een zwarte met leigrijs tellers en de andere blauw met zwarte tellers – uitgerust met een armband in titanium of band in leer of rubber. Een sterk en origineel gezicht waaronder de nieuwe 100% Breitling ‘engine’ past.

Uurwerk: Breitling kaliber B60, officieel chronometer-gecertificeerd door de COSC, thermogecompenseerde SuperQuartzTM. 1/10e van een seconde chronograaf, 60 minuten en 24 uur totalisators met tussentijden (split-secondenwijzer). Kalender. Kast: titaan. Waterbestendig tot 100 m (330 ft). Geschroefde kroon. Unidirectionele ratel draaiende ring. Saffierglas, aan beide zijden niet-verblindend. Doorsnede: 43mm. Wijzerplaten: Volcano zwart, Mariner blauw. Bandjes/armband: leer, krokodillenleer, rubber Diver Pro/Professional.

Voor meer informatie, zie breitling.com

Tags : Breitling
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.