close
Chopard Alpine Eagle 41 XPS

Chopard Alpine Eagle met kleine secondewijzer; het vervolg op de Alpine Eagle successtory.

Chopard heeft met de Alpine Eagle 41 XPS een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het succesverhaal van de Alpine Eagle-serie. Na een Alpine Eagle met flyback chronograaf uurwerk, de Chopard Alpine Eagle Cadence 8 Hz met hoogfrequent kaliber, en een flying tourbillon is het nu de beurt aan een Alpine Eagle met een kleine secondewijzer.

De Alpine Eagle-collectie van Chopard

Het verhaal achter de Alpine Eagle horloges van Chopard is een verhaal over een pioniersgeest dat start in 1963. In dat jaar nam Karl Scheufele III Chopard over van Paul-André Chopard, kleinzoon van Chopard-oprichter Louis-Ulysse Chopard. Karl Scheufele III richtte zich op het creëren van luxe gouden sieraden en horloges. Tot 1980. Zoon Karl-Friedrich, 22 jaar jong, overtuigt in dat jaar zijn vader tot de ontwikkeling van een edelstalen horloge, de inmiddels iconische St. Moritz. Het model is het eerste sporthorloge van het bedrijf en sluit in de jaren tachtig aan op de actieve levensstijl van de alpine elite. Bijna 40 jaar later, herhaalt de geschiedenis zich. Ditmaal is het Karl-Friedreichs zoon Karl-Fritz die aanspoort tot het creëren van een nieuwe horlogecollectie. Het resultaat is de Alpine Eagle. Een sporthorloge dat gebaseerd is op het sportieve uiterlijk van de St. Moritz, maar ditmaal met een volledig ronde bezel met daarin de kenmerkende acht schroeven.

Chopard Alpine Eagle 41 XPS met ‘Monte Rosa Pink’ wijzerplaat

De Chopard Alpine Eagle 41 XPS met kleine secondewijzer is een sportieve aanvulling op de Alpine Eagle-collectie. De wijzerplaat is uitgevoerd in de nieuwe kleur ‘Monte Rosa Pink’ en heeft, net als de Alpine Eagle Flying Tourbillon, een gegalvaniseerd sunburst-motief op een messing onderplaat. Chopard noemt het fascinerende relatiepatroon een inspiratie op de iris van de adelaar. De witgouden centrale wijzers, de kleine secondewijzer en de indexen zijn bewerkt met Grade X1 Super-LumiNova®. Dit materiaal reflecteert 60% meer licht en is minder gevoelig voor veroudering dan traditionele LumiNova.

Chopard Alpine Eagle 41 XPS

Gemaakt uit Lucent Steel

De edelstalen kast van 41 mm en de geïntegreerde schakelarmband, zijn gemaakt van het door Chopard ontwikkelde ‘Lucent Steel’. Deze exclusieve, robuuste en anti-allergeen legering bestaat voor 70% uit gerecycled edelstaal. De legering geeft gepolijst meer glans en een lichtere kleurnuance dan traditioneel edelstaal en is vergelijkbaar met chirurgisch staal. Chopard verwerkt 100% van het eigen staalafval opnieuw. Ook komt al het staal uit traceerbare bronnen.

Slank en indrukwekkend

Met een dikte van 8 millimeter is de Chopard Alpine Eagle 41 XPS een sportief, maar toch slank horloge te noemen. De slanke vorm is mede te danken aan het slechts 3,30 millimeter hoge kaliber L.U.C 96.40-L. Dit kaliber met een gegraveerde 22-karaats geelgouden microrotor is een in-house ontwikkeling van Chopard. De precisie van dit uurwerk, dat de centrale wijzers en de kleine secondewijzer aanstuurt, is gecertificeerd door het officiële Zwitserse testinstituut voor chronometers. Een twin-technologie zorgt voor een gangreserve van 65 uur.

Ook de schuin afgewerkte randen van de bezel en de geïntegreerde nokken zorgen ervoor dat het horloge optisch een slanke indruk maakt. Eenzelfde afwerking hebben de schakels van de perfect draagbare horlogeband. De middelste van de drie rijen is gepolijst waardoor de heldere glans van het Lucent Steel goed zichtbaar is.

Poinçon de Genève

Het horloge is bekroond met een ‘Poinçon de Genève’. Dit kwaliteits- en garantiecertificaat wordt toegewezen aan horloges met een herkomst uit het kanton Genève. Niet alleen de herkomst telt, de horloges moeten voldoen aan de strenge eisen van het Technische Commissie Poinçon de Genève. Na de Alpine Eagle Flying Tourbillon is de Alpine Eagle 41 XPS het tweede horloge in de Alpine Eagle-collectie dat deze erkenning krijgt.

Alpine Eagle Foundation

Op de achterkant van het horloge en op de hoofdbrug, is naast een gouden sleutel, het wapen van de stad Genève, ook een adelaar aangebracht. Deze laatste staat symbool voor de indrukwekkende ‘muze’ van de Alpine Eagle-collectie: de zee adelaar. De Chopard Alpine Eagle 41 XPS is een waardige aanvulling op de Alpine Eagle-collectie waarmee Chopard, inclusief een Alpine Eagle Foundation, zich richt op de zee adelaar die het Alpenmassief als habitat heeft.

 

Tags : Chopard
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.