close
NewsNieuws

Frederique Constant viert 35ste verjaardag met de Classic Tourbillon Manufacture

Frederique Constant viert zijn 35-jarig bestaan met een nieuwe tourbillon: de Classic Tourbillon Manufacture. Dit horloge is volledig in eigen huis ontwikkeld en in de ateliers met de hand geassembleerd. Met deze limited edition laat het merk zien wat het merk de afgelopen 35 jaar heeft bereikt.

Frederique Constant heeft in 2023 veel feestelijkheden op het programma staan om zijn 35ste verjaardag te vieren. Het horlogehuis sinds 1988 opent het feest met een emblematische creatie: de Tourbillon Manufacture. Het uurwerk FC-980, voor het eerst gepresenteerd in 2008, is een van de essentiële ontwikkelingen in de 35-jarige geschiedenis van het huis en zet nu de gloednieuwe Classic Tourbillon Manufacture in beweging.

Classic Tourbillon Manufacture

Het Classic-design van de Tourbillon Manufacture volgt de richtlijnen die Frederique Constant al sinds zijn ontstaan in 1988 heeft gevolgd, zonder er ooit van af te wijken. Met dit design laat het jonge merk met de Nederlandse roots zien dat het helemaal thuis is in de wereld van Zwitserse mechanische horlogerie en zijn eeuwenoude erfgoed in ere houdt.
 
De nieuwe Classic Tourbillon Manufacture eert dan ook deze horlogekunst tot in de kleinste details. Allereerst is de kast van 18-karaats roségoud gemaakt, een edelmetaal dat tot nu toe exclusief was voorbestemd voor de edities in beperkte oplage van het huis. Dit model vormt daarop geen uitzondering: met een oplage van slechts 150 stuks wordt dit horloge individueel genummerd. Nieuw is de afmeting van dit model. Tot nu toe werden alle nieuwe Classic Manufacture-modellen aangeboden met een kast van 42 millimeter. De nieuwe modellen verschijnen voortaan met een kast van 39 millimeter waarvan het uiterlijk is vernieuwd om het draagcomfort te optimaliseren met behulp van moderne en harmonieuze rondingen.

 

 

Hoogwaardig savoir-faire

Een eyecatcher in de Classic Tourbillon Manufacture is natuurlijk de tourbillon die een prominente plek heeft gekregen op 6 uur. Deze uitvinding uit het jaar 1801 getuigt van een hoogwaardig savoir-faire van een horlogemaker. Een uurwerk met tourbillon behoort dan ook tot het aanbod van Frederique Constant dat op dit moment beschikt over dertig in eigen huis ontwikkelde kalibers. Een uurwerk met tourbillon is een nog nauwkeuriger uurwerk. Hieraan wordt ook nog eens bijgedragen door het silicium echappementswiel en anker, waardoor een anti-magnetisch uurwerk ontstaat dat ongevoelig is voor temperatuurschommelingen.

Een nieuw, verfijnd gezicht

Met de nieuwe Classic Tourbillon Manufacture van 2023 geeft Frederique Constant dit model een nieuw, verfijnder gezicht. Dat blijkt uit de opening voor de tourbillon die sinds 2008 een bijzondere geometrie in de vorm van een ‘komma’ had, maar nu de vorm van een perfecte cirkel aanneemt. Ook op de wijzerplaat is nagedacht over de details. De wijzerplaat neemt pure vormen aan, met opgelegde indexen en met de hand gepolijste goudkleurige wijzers, allebei verfijnd en verlengd, zwevend boven een sunray antracietgrijze wijzerplaat.
 
De Classic Tourbillon Manufacture is bevestigd op een donkerbruine, mat afgewerkte alligatorleren band, met een vouwsluiting waar trots het schild van Frederique Constant op prijkt, een bijzonderheid die is voorbehouden aan de Manufacture-creaties.
 
De winkeladviesprijs van de Classic Tourbillon Manufacture is € 25.995,-
 
 

Tags : Frederique Constant
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.