close

Met de Chopard Mille Miglia 2022 viert het luxemerk uit Fleurier de 35ste verjaardag van de samenwerking met de legendarische road rally. Deze nieuwe versies komen in gelimiteerde oplages en met COSC-certificering.

Corsa Più Bella del Mondo“, zo wordt de legendarische road rally genoemd. De veertigste (moderne) editie van de 1000 Miglia wordt gehouden van 15 tot 18 juni en de route zal zo mooi zijn als altijd, van Brescia (Lombardije) naar Rome en terug volgens een route die elk jaar enigszins wordt aangepast.

Voor de 34e keer zal Karl-Friedrich Scheufele, mede-directeur van Chopard, zich voegen bij het 404-koppige veld achter het stuur van de Mercedes Benz 300 SL uit 1955 van de familie Scheufele, bekend bij de 1000 Miglia vanwege zijn aardbeirode lak .

Chopard is sinds 1988 partner van de 1000 Miglia en brengt een nieuwe gelimiteerde serie van zijn gelijknamige chronograaf uit. Twee modellen eigenlijk, want deze chronograaf, gebaseerd op het ontwerp van de Mille Miglia GTS-collectie, is verkrijgbaar in twee versies.

De eerste volledig stalen versie (links) wordt geproduceerd in een serie van 1.000 stuks. De andere versie (onder) heeft een kroon, drukkers en lunette van roségoud en komt in een oplage van 250 stuks. Het horloge heeft een zilvergrijze wijzerplaat met een subtiele, ronde satijn-geborstelde afwerking.

Lees ook: Chopard, hoogvlieger uit Fleurier

Chopard Mille Miglia 2022

Deze nieuwe horlogecollectie van Chopard verschijnt in grijs en blauw en heeft een stalen kast van 44 millimeter in doorsnee. Dat is vrij fors, inderdaad, maar dat past dan ook wel bij het karakter van dit horloge.

Zoals elk model in de Mille Miglia-collectie weerspiegelt deze nieuwe interpretatie namelijk de codes van wat Chopard ‘mannelijke elegantie’ noemt, ‘met verfijning op alle gebieden en als eerbetoon aan de liefde voor fijne mechanica.’

Het uurwerk van de Chopard Mille Miglia 2022 is chronometer-gecertificeerd door het officiële Zwitserse testinstituut voor chronometers, Cosc. Chopard heeft ervoor gekozen om dit model uit te rusten met een uiterst betrouwbaar en bewezen zelfopwindend kaliber. Het tikt met een frequentie van 4 Hz en heeft een gangreserve van 48 uur.

Tot slot is het Mille Miglia 2022 Race Edition-horloge voorzien van een band van lichtbruin geperforeerd kalfsleer. Het profiel aan de binnenkant ervan is geïnspireerd op Dunlop racebanden uit de jaren zestig.

De stalen versie kost € 7.730, de bicolor is € 11,400.

Lees ook: Chopard Alpine Eagle Pine Green, symbool voor grote doelen

Voor meer informatie, zie chopard.ch

Tags : ChopardChopard Mille MigliaChopard Mille Miglia 2022Mille Miglia 2022 Race Edition
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.