close
NewsNieuws

Nieuws uit Japan: nieuwe Seiko Presage bewijst waarom deze collectie zo geliefd is

Het horlogenieuwsseizoen is weer begonnen en de Japanners weten ons alvast te trakteren op de nieuwe Seiko Presage en Prospex.

Nieuwe Seiko Presage

De door liefhebbers en instappers gewaardeerde Seiko Presage-collectie toont ook dit jaar weer waarom het zo’n succes is. Sinds de introductie in 2016 heeft deze collectie een enorme staat van dienst opgebouwd. De combinatie van klassieke doch uitgesproken designs, mechanische uurwerken én goede prijzen zorgt ervoor dat elke nieuwe introductie het volgen waard is, zoals nu dus ook het geval is.

Met de nieuwe Classic Series put Presage uit de kleuren, materialen en texturen van traditioneel Japans handwerk om de zachtaardige, fijnzinnige kant van Japans design tot uitdrukking te brengen.

De serie maakt zijn debuut met vijf nieuwe creaties, die elk een traditioneel gevoel van Japanse schoonheid uitstralen en tegelijkertijd de mechanische uurwerken waar Seiko bekend om staat op de voorgrond plaatsen.

De serie omvat twee verschillende wijzerplaaten en functies. Van gebolde wijzerplaten met texturen geïnspireerd op zijde via donkergroen en de trendy zalm-tinten: Seiko bouwt de collectie uit zoals we kennen van de Japanners.

Ook zijn er twee nieuwe varianten met een opengewerkte wijzerplaat waardoor de balans te zien is om het mechanische hart van het horloge te benadrukken. Een opvallend goede keuze is dat deze twee edities geen datumaanduiding hebben.

Lees ook: King Seiko krijgt keizerlijke tint

De wijzerplaten van de driewijzers met datumcreaties zijn geïnspireerd op glanzende zijden stof, terwijl de twee openharthorloges de textuur van ruwe zijdegaren tot uitdrukking brengen door middel van een radiaal patroon.

Het aardige van die kledingreferenties is dat ze teruggrijpen naar klassieke ambachten uit dezelfde regio als waar Seiko vandaan komt.

De kasten meten iets meer dan 40 millimeter en zijn van staal. De waterdichtheid is 10 bar.

Seiko 6R-uurwerk

Elk van deze nieuwe varianten in de Seiko Presage collectie wordt aangedreven door een van de twee onlangs geïntroduceerde Seiko 6R-uurwerken die 72 uur meegaan. De horloges met drie wijzers en datum gebruiken kaliber 6R55, terwijl kaliber 6R5J de horloges met open hart aandrijft. De uurwerken met hun goudkleurige rotor zijn zichtbaar door het glazen achterdeksel.

Alle vijf de horloges zijn vanaf juni 2024 verkrijgbaar. Aanbevolen verkoopprijzen in Europa: € 1.050 (SPB463/465/467), € 1.230 (SPB469/471).

Voor meer informatie, zie seiko.nl

Seiko Presage Arita viert de stralende schoonheid van Japanse tradities (longread)

Tags : SPB463SPB465SPB467
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.