close
Editor's opinionPodcast

Podcast | Is de nieuwe Omega Speedmaster ‘white’ de hype en vergelijking met Rolex Daytona waard?

In deze aflevering bespreken 0024-hoofdredacteur Harry Wijnschenk en journalist Gandor Bronkhorst de nieuwe, gehypte Omega Speedmaster ‘white’ met Hollandse nuchterheid.

Deze week werd de nieuwe Omega Speedmaster ‘white’ geïntroduceerd, waarop een enorme hype zich vooral op social media ontspon. Maar hoe terecht is die hype?

Van oudsher kan de Omega Speedmaster worden vergeleken met de Rolex Daytona, maar de afgelopen jaren zijn beide horloges een heel andere kant om gegaan. De Rolex blijft vrijwel onverkrijgbaar door de enorme vraag terwijl Omega miljoenen ‘Moonswatches’ maakte in samenwerking met Swatch.

Wat heeft dat voor effect op de waarde van Speedmasters op de tweedehands markt? En wat is er veranderd aan de perceptie? Beluister hier de gehele aflevering:


Doet de widget het niet? Klik dan hier.

Beluister hier aflevering 1 van de 0024 horloge podcast met Pim Koeslag

Beluister hier aflevering 2 van de 0024 horloge podcast met John van Steen

Besluister hier aflevering 3 van de 0024 horloge podcast met Alexander Wijt

Besluister hier aflevering 4 van de 0024 horloge podcast met Gijs van Hoorn

Besluister hier aflevering 5 van de 0024 horloge podcast met Loek Oprinsen

 

Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.