close
NewsNieuws

De Longines Mini DolceVita laat voor zich spreken

Zijn het niet de kleine dingen die soms een grootse indruk achterlaten? Dit gaat zeker op voor de DolceVita, het geliefde Longines dameshorloge met bescheiden maten.

In de jaren 1910 begon Longines met het in de markt zetten van horloges met rechthoekige vormen. De rechthoekige kast groeide uit tot een trend die dertig jaar aanhield. Ruim genoeg om een klassieker te worden. De Longines DolceVita werd in 1999 opnieuw gepresenteerd met de slogan ‘Élégance is an attitude’. Goed gekozen bewoordingen, die de Longines DolceVita definitief tot een van de vlaggenschipmodellen van het merk te maken.

De Longines Mini DolceVita is Indrukwekkend, ook in haar geschiedenis

In 2015 bracht Longines opnieuw een DolceVita-lijn uit in de vorm van de Mini DolceVita. Een lijn met stijlkenmerken van de mini Longines-legende uit 1927 en natuurlijk van de DolceVita-collectie uit 1999. En nu heeft de Mini DolceVita opnieuw haar intrede gedaan met een mini-model met een kast van slechts 21,5 x 29 millimeter. Het definitieve bewijs dat de elegantie van Longines niet om grote kasten vraagt.

De verleidelijke lijnen van de Mini DolceVita

De kracht van de Longines DolceVita is haar tijdloosheid, terwijl ze ook steeds weer een nieuwe kant laat zien. Met de Mini DolceVita spreekt het merk vrouwen aan die kiezen voor buitengewone horloges die met hun verfijning en eigentijdse elegantie tot de verbeelding spreken. De Mini DolceVita mag dan klein zijn, het horloge heeft veel te bieden. Zoals de verleidelijke combinatie tussen strakke en zachte lijnen en een nieuw model met edelstalen band, die de klassieker een moderne uitstraling geeft.

Longines Mini DolceVita met en zonder diamanten

De nieuwe modellen zijn er in vier verschillende uitvoeringen. Waaronder de Mini DolceVita met een kast waarin rondom 38 IF-VVS Top Wesselton-diamanten zijn verwerkt. Alle modellen zijn leverbaar in verschillende kleurcombinaties. De horloges hebben een wijzerplaat met een guilloche-effect en Romeinse indexen. De kleine secondewijzer op 6 uur verschijnt in een vierkante subwijzerplaat. De edelstalen uitvoering heeft een bijpassende armband met 198 schakels voor perfect draagcomfort. Deze kleinste uitvoeringen van alle Longines DolceVita’s, worden aangedreven door een uiterst nauwkeurig L178-kwartsuurwerk en zijn waterdicht tot 3 bar (30 meter).

Elk Mini DolceVita model is een sieraad dat de uitdrukking ‘Élégance is an attitude’ eer aandoet. In de horloges schuilt niet alleen een rijk erfgoed, maar ook een stijlbelofte voor de moderne, dynamische en zelfbewuste vrouw.

Tags : Longines
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.