close

Elk jaar is het weer uitkijken naar de special editions van Ace Juweliers. Dit jaar stelde niet teleur met de Frederique Constant Highlife Worldtimer Amsterdam editie.

FC-ceo Niels Eggerding en Alon Ben Joseph (Ace).

Het Amsterdamse juweliershuis Ace & Dik ontwikkelt geregeld speciale edities van bestaande modellen in samenwerking met de makers van de horloges. Die horloges zijn eigenlijk altijd de moeite waard omdat ze met een goed gevoel voor smaak en met kennis van de horlogerie gemaakt worden. Eerdere edities waren bijvoorbeeld de Nomos Zürich en de Nomos Club Campus Amsterdam.

Dit jaar kwam de Frederique Constant Highlife Worldtimer Amsterdam uit de bus rollen. Liefhebbers zullen daarbij direct aanmerken dat het horloge niet voor de eerste keer een horloge heeft geproduceerd met een world timer-complicatie, die uitstekend past bij het Amsterdamse thema van het horloge. Wie de hoofdstad van Nederland als zijn thuisstad ziet, zal precies die combinatie goed weten te waarderen.

Zoals vrijwel elk jaar kwamen daarbij enkele herkenbare details terug, zoals de zwart-wit-met-rode-details-kleurstelling en natuurlijk de herkenbare Andreaskruizen.

De Amsterdamse afkomst is goed te zien boven en onder de 12 uur-index.

Frederique Constant Highlife Worldtimer Amsterdam

De Frederique Constant Highlife Worldtimer Amsterdam toont aan dat het basisontwerp van dit model het perfecte canvas is om eindeloos op door te experimenteren. De Highlife werd enkele jaren geleden geïntroduceerd als het jonge, stadse model in de collectie van Frederique Constant. Sindsdien is het horloge in vele verschillende gedaantes verschenen, met allerlei verschillende complicaties.

Toch is de complicatie die het horloge het beste past nog altijd de world timer. Ten eerste omdat deze complicatie een van de eerste gecompliceerde kalibers was die door Frederique Constant zelf ontwikkeld werd, maar ook omdat het thema van reizen goed past bij het stadse en moderne karakter van het horloge.

Dit uurwerk (kaliber FC-718) zit dan ook in dit horloge, dat gelukkig door het achterdeksel te zien is. Daardoor zie je de vergulde rotor, de traditionele Zwitserse afwerking met onder ander Côtes-de-Genève decoratie. Het uurwerk heeft een gangreserve van 38 uur.

Daarnaast past de toch wat drukke stedenring heel goed in de kast dankzij het ontbreken van een lunette en het formaat. De stalen kast meet een keurige 41 millimeter in doorsnee.

De Frederique Constant Highlife Worldtimer Amsterdam is standaard verkrijgbaar met twee (eenvoudig omwisselbare) banden, staal en rubber:

De Frederique Constant Highlife Worldtimer Amsterdam (ref. FC718AMS4NH6B) is gelimiteerd op 100 stuks, kost € 4.295 en is verkrijgbaar bij, je raadt het al, Ace Juweliers.

 

Tags : FC718AMS4NH6BFrederique Constant Highlife WorldtimerFrederique Constant Highlife Worldtimer Amsterdam
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.