close
NewsNieuws

Game, set & match: Rado Captain Cook x Cameron Norrie Limited Edition

Rado Captain Cook x Cameron Norrie Limited Edition

Rado en Cameron Norrie betreden zij aan zij de tennisbaan. Het Zwitserse horlogemerk en de Britse tennisser hebben samen een horloge ontworpen: de Captain Cook x Cameron Norrie Limited Edition.

Rado is al sinds 1985 aanwezig op de wereldwijde tennisbanen. In 1985 was voor het eerst een klok van Rado te vinden in de hoek van een tennisbaan tijdens de Swiss Open in Gstaad. Sindsdien is Rado een van de tijdwaarnemers in een sport waar het veel raakvlakken mee heeft. Uithoudingsvermogen, karaktersterkte, dynamiek en het consequente streven naar perfectie – dat zijn de kernwaarden die Rado deelt met tennis.

CAPTAIN COOK X CAMERON NORRIE LIMITED EDITION

Rado is niet alleen als tijdwaarnemer aanwezig op de tennisbaan, maar steunt ook jonge talentvolle tennissers aan het begin van hun carrière. Een van hen is Cameron Norrie die sinds 2021 lid is van de Rado tennis-familie. Met een plek in de top tien in 2022 is hij inmiddels geen beginnend talent meer te noemen. Wel is hij voor Rado de juiste persoon om samen een horloge mee te ontwerpen. Het werd de Captain Cook x Cameron Norrie Limited Edition.

De Captain Cook x Cameron Norrie Limited Edition heeft een 42 mm roestvrijstalen kast en kroon en een roestvrijstalen roterende bezel met een groene hightech keramische bezel inzet met gegraveerde cijfers en markeringen in mat wit Superluminova. De kleur van de bezel wordt perfect aangevuld door de van buiten naar binnen van groen naar wit in kleur verlopende wijzerplaat.

Rado Captain Cook x Cameron Norrie Limited Edition

 

15-30-40-GAME

De links naar tennis zijn alom aanwezig in de Rado Captain Cook x Cameron Norrie Limited Edition. De punt van de centrale secondewijzer is gecoat met gele Superluminova, een speelse knipoog naar de kleur van tennisballen. Er wordt ook subtiel naar de sport verwezen door een groene bezel met gele Superluminova-stippen op de 3 uur, 6 uur, 8 uur en 12 uur posities, wat overeenkomt met de 15-30-40- game score bij tennis. Dat Cameron Norrie bij het ontwerp werd betrokken, blijkt ook uit het aantal van 823 exemplaren van de limited edition, een verwijzing naar zijn verjaardag op 23 augustus.

De Rado Captain Cook x Cameron Norrie Limited Edition wordt aangedreven door een automatische Rado-kaliber R763. Het is uitgerust met een Nivachron-balansveer, waardoor het horloge bijzonder goed bestand is tegen de magnetische velden die steeds meer deel uitmaken van ons dagelijks leven. Dit opvallende uurwerk met een gangreserve van tachtig uur is waterdicht tot 30 bar (300 meter). Het horloge is verkrijgbaar met verschillende banden.

Tennisser Cameron Norrie
Tennisser Cameron Norrie

PERFECTE TIMING

Voor Rado is de Captain Cook x Cameron Norrie Limited Edition het resultaat van zijn fascinatie voor tennis. De CEO van het Zwitserse horlogemerk, Adrian Bosshard, zelf een gepassioneerd tennisfan, zegt: “Tennis is de sportieve uitdrukking van precies de dingen die Rado definiëren: meedogenloze vastberadenheid en onze onbreekbare wil om onze grenzen keer op keer te testen. Cameron vertegenwoordigt perfect deze instelling. Hij is gedreven om een geïnspireerde prestatie te leveren in elke wedstrijd, op elke ondergrond, tegen elke concurrent.”

Cameron Norrie zegt vereerd te zijn om samen met het Rado-team een horloge te hebben mogen ontwerpen. “Het was spannend om samen te werken aan het ontwerp en de lancering van het horloge tijdens het grasseizoen in het Verenigd Koninkrijk brengt alles samen. Het is zeker een perfecte timing.”

Rado Captain Cook x Cameron Norrie Limited Edition

 

Tags : Rado
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.