close
NewsNieuws

MeisterSinger lanceert drie ‘oude bekenden’

MeisterSinger Pangaea

MeisterSinger laat ons hernieuwd kennismaken met hun nieuwste model: Pangaea. Kenners zullen de naam herkennen: het horlogehuis lanceerde jaren geleden al een horloge met dezelfde modelnaam. Deze drie elegante nieuwe varianten zijn zowel voor mannen als vrouwen uitermate geschikt.

MeisterSinger staat natuurlijk bekend om hun mechanische horloges, voorzien van slechts één wijzer. De modellen geven de tijd nauwkeurig weer: de punt van de enkele wijzer is extra lang en wijst naar de fijne vijf-minutenmarkeringen aan de rand van de wijzerplaat. Deze geeft zowel de uren als het aantal verstreken minuten na het uur – of voor het volgende uur – aan. Daarmee is de tijd goed, maar niet tot op de seconde nauwkeurig af te lezen. Nieuw was dit allerminst, de eerste mechanische uurwerken tot ver in de achttiende eeuw wezen op dezelfde manier de tijd aan.

Eenvoud

De MeisterSinger Pangaea is de nieuwste creatie van Manfred Brassler. De oprichter van het merk is ook nog steeds de ontwerper van de onmiskenbare MeisterSinger-horloges met één wijzer. Zijn belangrijkste criteria zijn: eenvoud, helderheid, evenwicht en samenhang en tot op de dag van vandaag voldoet elk horloge van zijn hand aan deze maatstaven. Al deze criteria gelden natuurlijk ook voor het nieuwe model van de Pangaea-serie. Het ontwerp mogen we gerust ingetogen noemen. Maar ook tijdloos is een aanduiding die op het model van toepassing is. De platte constructie en vloeiende kastvorm maken van de MeisterSinger Pangaea een zeer elegant horloge dat zowel geschikt is voor mannen als voor vrouwen.

Wie van de drie?

MeisterSinger maakte met de horloges uit de Pangaea Day Date-serie al eerder modellen met dezelfde naam. Nu lanceren zij drie nieuwe Pangaea-modellen. Elk met een ander automatisch uurwerk. Ook heeft elk model een nieuw wijzerplaatontwerp, te weten: ivoor, sunburst blauw en wit. De kast van de drie varianten zijn gemaakt van edelstaal en meet 40 millimeter. Binnenin de Pangaea huist het Zwitserse automatische kaliber SW300 dat speciaal is aangepast voor de éénwijzer-horloges van MeisterSinger. De rotor voorziet het automatische kaliber van een gangreserve van 42 uur. De zesvoudig geschroefde glazen achterkant van de kast biedt een blik op het kaliber bij zijn precisiewerk. Er zijn twee leren bandjes met krokodillenmotief te kiezen: bruin en cognac.

Meer informatie? Klik dan hier!
Meer lezen over MeisterSinger? Klik dan hier!

Tags : MeisterSinger
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.