close

Eerlijk is eerlijk, deze Girard-Perregaux Laureato kwam afgelopen juni al uit. We hebben hem echter bewaard voor je, zodat je ook in deze horlogenieuwsluwe tijd toch nog van wat moois kunnen voorzien. Waarom we het je toch laten zien? Dat zie je vanzelf – het is volgens ons een van de mooiste nieuwe horloges van het jaar.

Nieuw is de Laureato niet. Sterker nog, het horloge werd voor het eerst geïntroduceerd in 1975, wat overigens nog vóór de Patek Philippe Nautilus was – just mentioning. Het horloge werd enkele jaren geleden opnieuw uitgebracht door Girard-Perregaux, in de hoop dat ze mee konden liften met het ongekende succes van Génta-creaties als de Royal Oak en eerder genoemde Patek.

Toch heeft het horloge nooit de aandacht gekregen die het verdient. Dat ligt deels aan Girard-Perregaux zelf, dat onder het juk van de Kering-groep in de afgelopen jaren niet tot volle wasdom kwam. Eerder dit jaar werd duidelijk dat het management het merk op eigen kracht voortzet.

En als dit horloge een teken is van wat er komen gaat, dan kan het zomaar zijn dat Girard-Perregaux – dat nota bene een van de oudste en mooiste horlogemerken van Zwitserland is – weer de aandacht krijgt die het verdient.

Want als je goeed kijkt naar de details (het lettertype van de datum bijvoorbeeld, of de taps toelopende band, dan zie je dat dit horloge is gemaakt door mensen die héél goed weten waar ze mee bezig zijn. Daar komt bij dat de maat uitstekend is (42 millimeter in doorsnee, bijna 11 millimeter dik) en het glas een perfecte bolling heeft. Ook de afwerking van deels geborsteld en deels gepolijst staal van de kast en band zijn van topniveau.

Lees ook: Dit is de Rolex onder de Rolexen

Girard-Perregaux Laureato

Dat dat niet alleen aan het horloge ligt, blijkt wel aan deze nieuwe versie: de Girard-Perregaux Laureato 42 millimeter Gold & Onyx. Want wát een prachtig horloge is dit. Het horloge is overigens ook beschikbaar met een zwarte leren band, maar onze voorkeur gaat echt uit naar die geweldige volledig roségouden versie. Deze nieuwe editie voegt echter nog meer exclusiviteit en klasse toe aan het algehele uiterlijk. Zoals je je wel kunt voorstellen, heeft dat echter een prijs. Dit nieuwe roségouden model is vanaf september verkrijgbaar voor € 54.500 op de geïntegreerde armband. Dat is prijzig, duidelijk, en ook nog flink meer dan de pakweg 15k die het stalen model kost.

Dan is er nog die prachtige diepzwarte onyx-wijzerplaat met opgelegd gouden logo en indexen, wat het horloge echt een geweldige uitstraling geeft én het een heel verfrissende variant maakt op alle gehypte modellen.

Kaliber GP01800

Het horloge wordt aangedreven door het automatische manufactuurkaliber GP01800, dat zichtbaar is door het glazen achterdeksel. Zoals je kunt zien, heeft het uurwerk een roségouden rotor en een prachtige afwerking. Zo is het uurwerk versierd met ronde Côtes de Genève en anglage voor een mooi, klassiek Zwitsers uiterlijk. Het uurwerk bestaat uit 191 onderdelen en heeft een gangreserve van 54 uur.

Al met al toont het aan dat dit merk nog altijd alles in zich heeft om een van de mooiste merken van Zwitserland te blijven. De geschiedenis, de kunde én de unieke modellen. Laten we hopen dat ze deze lijn de komende tijd en onder de nieuw verworven vrijheid kunnen voortzetten.

Voor meer informatie, zie girard-perregaux.com

Tags : Girard-PerregauxGirard-Perregaux LaureatoLaureato
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.