close
NewsNieuws

Wheels & Watches; in het spoor van Fernando Alonso: Girard-Perregaux lanceert vierde Aston Martin Edition

Girard-Perregaux Laureato Green Ceramic Aston Martin Edition

De timing kan haast niet beter. Precies op het moment dat Fernando Alonso de sterren van de hemel rijdt in zijn groene Formule 1-bolide, komt Girard-Perregaux met de Laureato Green Ceramic Aston Martin Edition. Een mooie aftrap voor onze serie Wheels & Watches.

Techniek, design, snelheid, precisie: er zijn vele aanknopingspunten tussen auto’s en horloges. Geen wonder dat er tal van samenwerkingsverbanden zijn. In sommige gevallen is het resultaat wellicht niet helemaal geslaagd, evengoed maken de marketeers er altijd een mooi ronkend verhaal bij.

En laten we wel zijn, soms pakt dat verhaal prachtig uit. Zo zullen ze bij Girard-Perregaux afgelopen weken handenwrijvend hebben toegekeken hoe Fernando Alonso zijn Aston Martin al twee keer naar het F1-podium reed, precies op het moment dat de Laureato Green Ceramic Aston Martin Edition op de planning stond om te introduceren. ‘Uitmuntendheid in design, materialen en vakmanschap’ zijn volgens het ronkende persbericht gedeelde waarden van de twee identiteiten, daar kan de volgende keer wellicht nog het kopje ‘prestatiegericht’ aan toegevoegd worden.

BRITISH RACING GREEN

Het is alweer de vierde Aston-special sinds 2021, het jaar dat de Britse sportwagenfabrikant de banden met Red Bull Racing verbrak en daarmee ook met Tag Heuer. Zo werd in 2022 een F1 Edition gelanceerd van de Laureato, een chronograaf met een kast van titaniumpoeder en carbon. Het Zwitserse horlogehuis komt nu met een variant waarvan de kast en band van groen keramiek zijn gemaakt.

Met een iets kleinere diameter en alleen een tijds- en datumaanduiding is deze Laureato, uiteraard voorzien van de typerende, achthoekige bezel, iets ingetogener. Met nadruk op iets, want je kunt natuurlijk niet om het opvallende British Racing Green om. En ook de wijzerplaat met kruismotief, dat afstamt van het vroegere logo van Aston Martin, springt direct in het oog. Wie nog wat beter kijkt, herkent in het tegengewicht van de secondewijzer de vorm van de luchtinlaten die de Aston Martin-modellen zo kenmerken.

GELIMITEERDE OPLAGE

De Girard-Perregaux Laureato Green Ceramic Aston Martin Edition wordt aangeboden in twee kastformaten – 42 mm en 38 mm – en is gelimiteerd tot respectievelijk 388 en 188 exemplaren. Door de saffierkristallen achterkant is door het gevleugelde Aston-logo heen te zien hoe de automatische in-house kalibers GP01800 en GP03300 hun werk doen. De modellen liggen vanaf juni 2023 bij de geselecteerde dealers, voor prijzen van om en nabij € 26.000 – € 27.000. Dat is beduidend meer dan een basis-Laureato, maar vele malen minder dan een échte Aston Martin…

Girard-Perregaux Laureato Green Ceramic Aston Martin Edition

 

Tags : Girard-Perregaux
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.