close

Als idool van vrijwel alle moderne horlogeliefhebbers, heeft Grand Seiko altijd grote schoenen te vullen. En dankzij de relatief jonge historie van het merk komen die verwachtingen uit met de Grand Seiko 44GS.

Grand Seiko 44GSGrand Seiko viert 55 jaar van de Grammar of Design-stijl met een nieuwe Spring Drive-creatie die werd geïnspireerd op de maan boven de Shinshu-bergen. De  originele Grand Seiko 44GS uit 1967 was het horloge dat voor het eerst de ontwerpcode toonde die inmiddels onder liefhebbers bekend staat als de “Grand Seiko Stijl”, negen principes die Grand Seiko zijn onderscheidende uiterlijk gaven en nog steeds elke nieuwe creatie inspireert.

Lees ook: de King Seiko is de hergeboorte van een legende

Grand Seiko 44GS

De wijzerplaat van deze ref. SBGY009 heeft een diepblauwe kleur die geïnspireerd werd op de nachtelijke hemel met een volle maan boven de Shinshu-bergen die te zien zijn vanuit de studio in Shinshu waar alle Grand Seiko Spring Drive-horloges zijn gemaakt. De kast heeft een perfecte afmeting van 40 millimeter in doorsnee en 10,5 millimeter in dikte. Voor dit nieuwe horloge is de kenmerkende secondewijzer van Spring Drive goud van kleur. De Grand Seiko 44GS wordt geleverd op een donkerblauwe band die perfect harmonieert met de rijke toon van de wijzerplaat.

Calibre 9R31

Grand Seiko 44GS

Deze nieuwe creatie wordt aangedreven door het handmatig opwindbare Spring Drive Calibre 9R31. Dit uurwerk bevat een Dual-Spring Barrel die twee parallel geschakelde hoofdveren bevat en zo een gangreserve van 72 uur levert. De nauwkeurigheid van dit uurwerk is prijzenswaardig: +/- 1 seconde per dag.

De dunheid van dit uurwerk, de slanke constructie van de kast en het doosvormige saffierglas zorgen er allemaal voor dat de ambachtslieden van de Shinshu Watch Studio een slank en klassiek ontwerp hebben kunnen creëren dat de geest van de originele Grand Seiko 44GS weergeeft, terwijl ook het bereiken van een laag zwaartepunt dat uitstekend comfort aan de pols biedt.

Het horloge wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 1.500 stuks.
Deze nieuwe toevoeging aan de Heritage Collection zal in augustus verkrijgbaar zijn bij de Grand Seiko Boutiques en geselecteerde retailpartners wereldwijd. De prijs in Nederland is € 8.200.

Lichtblauwe variant Grand Seiko 44GS

Ook zal het horloge verkrijgbaar zijn met een prachtige lichtblauwe wijzerplaat. Dit ontwerp vond zijn inspiratie in de wolken boven de Shinshu-bergen en binnenin tikt een quartz-uurwerk. De prijs is € 3.200.

Ref. SBGY009 (donkerblauw)

Ref. SBGP017

Voor meer informatie, zie grand-seiko.com

Tags : 44GS 55e verjaardag Limited EditionCalibre 9R31Grand SeikoRef. SBGY009SBGP017SBGY009SBGY009 Grand Seiko Heritage Collection
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.