close
News

Groen licht voor de Piaget Polo Date en Green

De Piaget Polo Date is nu ook verkrijgbaar in een ware trendkleur: groen. Officieel omdat ze geïnspieerd zijn door de natuur, maar misschien spelen er wel meer krachten een rol in deze keuze.

De Piaget Polo is een bijzonder horloge. Toen Piaget in 1979 de Piaget Polo ontwierp, wilde het huis een verfijnd horloge voor elke dag creëren. Het horloge werd door Yves Piaget zelf ontworpen en bevatte Piaget-ontwerpcodes die volgens het merk zelf synoniem zijn met stijl, casual elegantie en vrijheid. Die uitstraling heeft het horloge nog steeds.

Die codes zijn in deze Piaget Polo Date op een nieuwe manier vertaald in, zoals het merk zelf zegt, geïnspireerd door de natuur rond de Piaget Manufacture van La Côte-aux-Fées.

Lees ook: de Piaget Polo – een briljante keuze (letterlijk)

De Piaget Polo Date en het Piaget Polo Skeleton zijn nu ook in groentinten beschikbaar. Volgens het eigenzinnige merk symboliseert deze kleur “de kracht van de natuur en de viering van het leven.”

En om maar even aan te geven dat ze heus niet zomaar een trend volgen schrijven ze daar verder bij: “vanaf het begin van de jaren zestig is groen een integrale tint worden in het creatieve palet van Piaget. Jade, jaspis, malachiet en smaragden werden door het Maison gewaardeerd vanwege hun individualiteit.” Daar kun je natuurlijk niet omheen, individualistische kleuren.

Maar het allerbelangrijkste: deze Piaget Polo Date en Piaget Polo Skeleton zien er gewoon cool uit en geven de collectie weer even een opfrisser.

De prijzen zijn zijn een al even frisse plons in het gezicht:  Piaget Polo Datum € 29.700 en de Piaget Polo-skelet kost € 30.700.

Voor meer informatie: zie Piaget.com

ref. G0A47010

ref. G0A47008

Tags : PiagetPiaget Polo
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.