close
Piaget Polo Skeleton Diamond Paved

Wat doe je als je een van de meest prestigieuze juweliershuizen ter wereld bent en je je horloges nóg bijzonderder wilt maken? Juist: je kiest voor de opvallendste decoratie die je kunt vinden. Introducing: de Piaget Polo.

Diamanten doen altijd alles wat in hun macht ligt om de aandacht te trekken, zegt Piaget zelf. Daarom hebben ze flink uitgepakt met maar liefst 1746 briljant geslepen edelstenen om de nieuwe Piaget Polo mee op te luisteren.

Feest

Toen Piaget in 1979 de Piaget Polo ontwierp, wilde het huis een verfijnd horloge voor elke dag creëren. Het horloge werd door Yves Piaget zelf ontworpen en bevatte Piaget-ontwerpcodes die volgens het merk zelf synoniem zijn met stijl, casual elegantie en vrijheid. Die uitstraling heeft het horloge nog steeds. De Piaget Polo is voor mannen met durf, trendsetters, ja zelfs feestvierders die het leven ten volle leven.

Kaliber 1200S1

Een van ’s werelds opmerkelijkste mechanische zelfopwindende uurwerken. De 1200S1 is niet alleen geskeletteerd, maar is ook ultradun met slechts 2,4 mm. Het leisteen grijze uurwerk is gebaseerd op het beroemde ultradunne automatische kaliber 1200P van Piaget. De transformatie in een opengewerkt uurwerk duurde twee jaar en werd bereikt door een groot deel van het staal te verwijderen, waardoor alleen de essentie overblijft. De Piaget Polo Skeleton heeft een gangreserve van 44 uur en een waterdichtheid van dertig meter. De 42 mm witgouden kast van dit horloge is slechts 7,35 mm dik en versierd met 268 briljant geslepen diamanten.

Voor meer informatie: zie Piaget.com

Tags : Piaget
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.