close
News

H. Moser & Cie. Venturer is een soort Noorderlicht aan de pols

H. Moser & Cie. Venturer Small Seconds XL Purity

Na Funky Blue komt een nog psychedelischer horloge in Cosmic Green. Deze nieuwste kleur, die doet denken aan het ongrijpbare noorderlicht, is te zien op de 43 mm Venturer Small Seconds XL Purity. Het horloge is een schitterende illustratie van de minimalistische filosofie dat ‘Less is More’ met een wijzerplaat zonder logo en met alleen de 4 hoofdindexen.

Er is iets in het water van de Rijn dat stroomt in de buurt van de fabricage van H. Moser & Cie.. Dat iets zorgt ervoor dat de mensen in Moser met de meest stralende wijzerplaten komen. Het is alsof deze kleuren het product zijn van uit elkaar geplaatste hersenen of zoiets. Hoe dan ook, afgezien van een hemelse kleur, heeft de H. Moser & Cie. Venturer Small Seconds XL Purity indexen op 12, 3, 6 en 9 uur. Het logo ontbreekt, wat de kracht van het horloge zelf aantoont: één blik op de fumé wijzerplaat is voldoende om de karakteristieke esthetiek van een H. Moser-horloge te herkennen.

H. Moser & Cie. Venturer

De miniatuur Aurora Borealis om de pols komt tot leven dankzij een gewelfd saffierglas, de slanke lunette en de royale 43 mm diameter. Binnenin de witgouden kast klopt een HMC 327 handopwinder kaliber met een slagsnelheid van 18.000 Vib/h en is zichtbaar door de saffieren achterkant van de kast. Het uurwerk heeft een gangreserve van minimaal 3 dagen wat te zien is aan een indicator op de achterzijde van het horloge. De Venturer Small Seconds XL Purity Cosmic Green is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 50 stuks.

Voor meer informatie, zie h-moser.com

Tags : H. Moser & CieH. Moser & Cie. Venturer
Lex Stolk

The author Lex Stolk

Lex Stolk studied Journalism in Utrecht and it was during his time as a student he developed a passion for mechanical watches. He has spent his entire career in the publishing industry working for a wide range of publications before entering the watch world professionally seven years ago. His work for several watch publications made it possible for him to combine his love for both watches and magazines.