close
News

Hamilton Khaki Aviation Pilot Air-Glaciers

Gedragen door filmhelden in meer dan 500 films en tv-series hebben Hamilton special edition horloges een reputatie als ‘horloges van de film’. Voor de Hamilton Khaki Aviation Pilot Air-Glaciers Special Edition is een samenwerking aangegaan met andere, tot de verbeelding sprekende helden: de piloten van de Zwitserse luchtreddingsdienst Air-Glaciers. Vanwege betrouwbaarheid, functionaliteit en robuuste kasten is het Hamilton Khaki Aviation horloge een populaire keuze onder luchtvaartliefhebbers en professionele piloten.

Comfortabel lichtgewicht

De Khaki Aviation Pilot Air-Glaciers is uitgerust met een 42 millimeter titanium kast. De keuze voor titanium heeft het totale gewicht met 45% verminderd. Eveneens afgestemd op het comfort dat de bemanning van Air-Glaciers nodig heeft tijdens de lange dagen in reddingsoperaties, is de band van het horloge vormgegeven in twee lagen: een buitenband van lichtgewicht nylon en een lederen binnen voering. De band sluit via een ring met klittenband voor een flexibel aan te passen pasvorm. Deze speciale editie wordt naast de blauwe nylon band geleverd met een extra band van suède nubuck, verpakt in de exclusieve Pelican Ruck Case R40.

Hamilton H-30 kaliber

De aandrijving wordt verzorgd door het door Hamilton vervaardigde Zwitserse automatische H-30 uurwerk met een gangreserve van 80 uur. Dit uurwerk heeft een Nivachron™ balansveer voor een betere weerstand tegen magnetische velden, temperatuurschommelingen en schokken. Hamilton Khaki Aviation horloges hebben een kleine opengewerkte wijzer die in de binnenste ring op de wijzerplaat de uren aangeeft, terwijl de langere wijzer de minuten aangeeft. De vernikkelde wijzers van het tot 100 meter waterdichte horloge zijn voorzien van Super-LumiNova®. De secondewijzer op de blauwe wijzerplaat is geïnspireerd op het rotorblad van een helikopter.

Functioneel voor dagelijkse operaties

Air-Glaciers is een van de meest geavanceerde redding organisaties in de lucht ter wereld. Actief in de ruige Zwitserse Alpen eisen de piloten van Air-Glaciers het uiterste van hun apparatuur. Voor de speciale editie Khaki Aviation Pilot hebben de ontwerpers van Hamilton en het team van Air-Glaciers elk detail nauwkeurig overwogen. Van materiaalkeuze tot functionaliteit, alles is afgestemd op maximale precisie en betrouwbaarheid. “Timing is alles in onze sector,” zegt Bernard Vogel, CEO van Air-Glaciers hierover. “Enkele seconden kunnen de uitkomst van een reddingsmissie veranderen of het succes van een transportoperatie garanderen. De ervaring van Hamilton op het gebied van precisie is een echte aanwinst voor onze dagelijkse operaties.” Air-Glaciers heeft 6 basissen in Zwitserse Alpen: Sion, Collombey, Leysin, Gampel, Lauterbrunnen en Gstaad. Jaarlijks voert de organisatie 3000 reddingsmissies, passagiers-, sproei-, taxi- en luchtvrachtvervoervluchten uit.

Tags : hamiHamilton