close
News

In 1 oogopslag herkenbaar: Hublot Big Bang

Er zijn horloges waar we maar één blik op hoeven te werpen om te weten wat het is. We zetten ze voor je op een rijtje. Dit keer: het horloge waar we simpelweg niet omheen kunnen … de Hublot Big Bang.

De eerste zijn, uniek zijn en anders zijn. Wie zich dit tot doel stelt, kan niet gewoon iets eenvoudigs brengen. Dit model is dan ook duidelijk onderscheidend dankzij deze kenmerken:

  • Groot!
  • Zes H-vormige schroeven
  • Een avant-garde design van verschillende materialen
  • Twee ‘oren’ aan beide zijden van de kast

We hebben het hier over de Big Bang van Hublot, die vele kenmerkende eigenschappen in één horloge combineert. Naast een oversized afmeting zijn dat de krachtige kast met zijn twee ‘oren’ aan weerszijden, de bezel versierd met zes H-vormige functionele schroeven, de grote skeletuur- en minutenwijzer vergezeld van hun secondewijzer afgewerkt met de het kenmerkende contragewicht van de fabrikant, alle even genummerde indexen van 2 tot 12 op de wijzerplaat en het rubber op de kroon.

Gebaseerd op de fundering van de Big Bang is in 2024 de Big Bang Time Only terug van weggeweest. Al is de Big Bang nu met een kastdiameter van 38 millimeter beter passend bij de huidige trend naar kleinere horloges. Hoewel zeldzaam in de collectie van Hublot is 38 millimeter wat Hublot betreft, een logische keuze. Het heeft hiervoor drie goede redenen. Ten eerste is het de maat die standaard was in de jaren tachtig toen Hublot ontstond. Daarnaast is het een diameter die iedereen past, zo blijkt uit de keuze van verzamelaars die alleen kiezen voor modellen met een diameter tussen 38 en 41 millimeter. Tot slot is het een uniseks maat, waar zowel mannen als vrouwen zich in kunnen vinden.

Met deze visie zijn de zes nieuwe Big Bang Integrated Time Only-modellen ontworpen. De kast en armband zijn geïntegreerd en gemaakt van hetzelfde materiaal. Er zijn twee versies in geborsteld titanium, met een zwarte of een blauwe wijzerplaat. De volgende twee versies zijn gemaakt van King Gold, verkrijgbaar met dezelfde twee wijzerplaatkleuren. De laatste twee versies zijn er in marineblauw of zwart keramiek.

Herkent u deze iconen ook?

Tags : HublotHublot Big Bang
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.