close
News

In 1 oogopslag herkenbaar: Ebel 1911

Er zijn horloges waar we maar één blik op hoeven te werpen om te weten wat het is. We zetten ze voor je op een rijtje. Dit keer: een dameshorloge dat geschiedenis schrijft: de Ebel 1911.

De echte kenner heeft het meteen door, ook zonder beeld erbij zijn de kenmerken een weggevertje:

  • Vijf schroefjes in de kast, waarbij alleen naast de kroon een schroefje ‘ontbreekt’
  • Het golvende ‘Wave’ design in de schakels van de band
  • Een jaartal op de wijzerplaat, dat verwijst naar een bijzonder jaar in de geschiedenis van het merk

Dat is de 1911 van Ebel. Het dameshorloge verwijst naar het jaar dat Ebel het levenslicht zag. Waar veel merknamen in de horlogewereld zijn voortgekomen uit een samenwerking tussen twee mannen, was het hier het echtpaar Eugène Blum en zijn vrouw Alice Lévy die hun naam aan het merk gaven uit de eerste letters van hun naam: Eugène Blum Et Lévy. Al bleef de man-vrouw verhouding iets van die tijd want Eugène was verantwoordelijk voor de technische inbreng, terwijl Alice verantwoordelijk was voor esthetiek en design.

Eugène Blum en Alice Lévy zijn er niet meer, maar het merk dat zij achterlieten houdt hun nalatenschap in ere. Ebel is trouw gebleven aan hun kernwaarden, die staan voor een combinatie van Zwitserse horloges die schoonheid en functionaliteit combineren, met eigentijdse elegantie en subtiel prachtige details.

Een mooi voorbeeld uit 2024 is de Ebel 1911 Deep Turquoise. Het dameshorloge heeft een diameter van 34 millimeter en valt vooral op door een diep turquoise parelmoeren wijzerplaat met tien indexen van diamant. De bezel wordt opgesierd door nog eens zestig diamanten. Het toont de tijd en de datum dankzij een quartz uurwerk. Het model wordt geleverd met een band van edelstaal en geelgoud, maar kan ook worden gedragen met een bruine kalfleren band.

Herkent u deze iconen ook?

Tags : EbelEbel 1911
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.