close
NewsNieuws

Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin: krachtig circulair

Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin

De Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin is niet zomaar ‘groen’. Het horloge is een joint venture tussen de productontwikkelingsteams van de Zwitserse merken Nespresso en Hublot. Hublot staat bekend als merk dat streeft naar werken met interessante materialen. Wie de groene Big Bang Unico Nespresso Origin draagt, heeft dan ook niet minder dan drie wereldprimeurs om de pols. De eerste primeur is dat deze Hublot Big Bang deels is gemaakt van het gerecyclede aluminium van Nespresso koffiecapsules. Ook de rubberen band is circulair. Deze is gemaakt uit 4,1% gerecycled koffiedik uit Nespresso capsules en voor 8,2% uit gerecycled rubber. Tot slot gaat het om het eerste horloge met een klittenband-band gemaakt van S.Café®, een stof gemaakt uit 5% gerecycled koffiedik en 95% gerecycled polyester.

Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin: innovatief groen materiaalgebruik

De R&D-teams van Hublot en Nespresso hebben een jaar lang hun krachten gebundeld. Met als resultaat een horloge dat deels is gemaakt uit gerecycled Nespresso-koffiedik en aluminium Nespresso-capsules. Dat juist Hublot deze primeur ten deel valt, is uiteraard geen toeval. Het Zwitserse merk is continu op zoek naar het verleggen van de grenzen op gebied van horlogetechniek en materiaalgebruik.

“De Big Bang Unico Nespresso Origin is de perfecte illustratie van de harmonieuze co-existentie tussen circulariteit en luxe. Het toont aan dat circulaire producten net zo elegant en verfijnd kunnen zijn als conventionele luxeproducten, wat bewijst dat het mogelijk is om milieuwaarden en esthetische eisen zonder compromissen te combineren.” Guillaume Le Cunff, CEO Nespresso

Bezel, kroon en pusher uit Nespresso coffee cups

Sinds 1991 komen het aluminium en het koffiedik van ingeleverde Nespresso-cups terecht in een recyclingsysteem. Het gerecyclede aluminium van de cups is in de Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin gebruikt voor de bezel, de kroon en de pusher. Als verwijzing naar het partnerschap tussen Nespresso en Hublot is de kroon gesigneerd met Nespresso “N”. Voor de 42 mm kast van de Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin gebruikte Hublot gerecycled aluminium, waarvan 28% uit Nespresso-koffiecapsules. De kast met de 6 kenmerkende H-schroeven is zowel gepolijst als geborsteld afgewerkt. De onderkant van de behuizing, met daarin saffierglas, is gemaakt van Eco-Titanium (gerecycled titanium).

Voor het maken van de rubberen band heeft Hublot de verhoudingen tussen de verschillende grondstoffen nauwkeurig moeten afwegen om de perfecte kleur en een hoge kwaliteit te bereiken. De bijgeleverde textiele band is gemaakt uit de stof S.Café® van SingTex. Deze stof is gemaakt van milieuvriendelijke garens voor 5% uit koffiedik en voor 95% uit gerecycled polyester gemaakt worden.

Krachtige Hublot Big Bang Unico

De Hublot Big Bang Unico familie bestaat uit krachtige chronografen die aangedreven worden door het automatische HUB1280 kaliber dat een gangreserve van 72 uur levert. Het uurwerk is zowel via de opengewerkte wijzerplaat als via het kastdeksel te bekijken. De 14,5 millimeter hoge behuizing is waterbestendig tot 100 meter. De levendige kleur van de Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin is een ‘groene verwijzing’ naar de Nespresso Master Origins Peru Organic capsules. De Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin is uitgebracht onder ref. 441.UG.5220.NR.NES23 in een gelimiteerde oplage van 200 stuks.

Nog een extra primeur tot slot: het horloge wordt geleverd in een Hublot Greenbox-kast die is gemaakt uit van traceerbaar eikenhout en gerecyclede componenten.

Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin

Tags : Hublot
Ellen Beringen

The author Ellen Beringen

Als redacteur onmisbaar in het team van 0024 Horloges. Verzorgt redactionele producties, projecten en zet altijd de juiste puntjes op de i. Beringen weet als redacteur altijd de juiste toon te raken in haar producties.