close
News

Franck Muller Vanguard™ Revolution 3 Skeleton Rainbow

Een spektakel aan kleur en techniek

Waar zullen we beginnen met het benoemen van het indrukwekkende Haute Horlogerie vakmanschap van Franck Muller? De kast, kroon en sluiting van de Vanguard Revolution 3 Skeleton Rainbow zijn volledig met de hand bezet met baguette-geslepen stenen. De techniek achter dit horloge is al net zo indrukwekkend als het kleurrijke ontwerp. Onder een saffierkristallen koepel draait een drie-assige tourbillon op indrukwekkende wijze in een cycli van een uur, acht minuten en 60 seconden.

Drie-assige tourbillon

De kracht stroomt van de tandwieltrein door alle drie de kooien om het balanswiel vijf keer per seconde te activeren. Omdat de Revolution 3 wel drie kooien heeft, moet de tandwieltrein aanzienlijk weerstand overwinnen. Om ervoor te zorgen dat er voldoende energie is om deze complexe drie-assige tourbillon aan te drijven, heeft het uurwerk een indrukwekkende gangreserve van 10 dagen. Daarnaast zijn er twee retrograde aanduidingen op 4 en 8 uur, die respectievelijk de voortgang van de 8-minuten kooi en de 60-seconden kooi aangeven. Deze drie-assige tourbillon corrigeert de zwaartekracht in alle posities, in tegenstelling tot een klassieke tourbillon die alleen compenseert wanneer het polshorloge in een verticale positie staat.

Regenboog aan baguette-geslepen stenen

Zo goed als elk onderdeel van een Franck Muller horloge wordt in-house gemaakt en geassembleerd in het Zwitserse Genthod, gelegen aan de oever van het Meer van Genève. De locatie bestaat uit verschillende karakteristieke herenhuizen, omgebouwd tot manufacturen en staat ook wel bekend als ‘Watchland’. De kast en kroon van de Vanguard Revolution 3 Skeleton Rainbow hebben een totaal van 28,4 karaat gekleurde edelstenen. De gesp van het horloge is met de hand voorzien van nog eens 1,87 karaat edelstenen, baguette-geslepen. De edelstenen zijn zo gezet dat de zettingen of klauwen onzichtbaar blijven, wat getuigt van uitzonderlijke vakmanschap. Alles met als doel om een naadloos oppervlak te creëren dat de glans van de edelstenen versterkt.

Uurwerkspektakel

Franck Muller staat bekend om uitstekend vakmanschap en de vaak gewaagde creaties met een eigen, maar ook eigentijdse kijk op functionaliteit en design. De Vanguard Revolution 3 Skeleton Rainbow maakt onderdeel uit van de Vanguard Skeleton-collectie. Een kenmerk van de serie is het gebruik van Newton’s primaire kleuren, in dit model niet alleen te zien aan de gebruikte edelstenen, maar ook aan de details op de geskeletteerde wijzerplaat. Het spektakel aan regenboogkleuren en schittering zou eenvoudig kunnen afleiden van het andere spektakel: de horlogetechniek. Met een indrukwekkend skeletuurwerk en de buitengewone drie-assige tourbillon met een cycli van een uur, acht minuten en 60 seconden, de stijlvol opengewerkte bruggen en indicatoren, biedt de Vanguard Revolution 3 Skeleton ook een van de mooiste mechanismen in de horlogerie.

Tags : Franck MullerFranck Muller Vanguard
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.