close
NewsNieuws

IWC brengt meer licht met de Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces

Een Pilot’s Watch die volledig oplicht in het donker. Hoe handig is dat? IWC Schaffhausen zorgt hier nu voor met de Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces. Geïnspireerd op de samenwerking met Amerikaanse marine squadrons springt dit horloge in het oog door de lichtgevende, witte Lumicast wijzerplaat. Bestaande uit een solide schijf Super-LumiNova® brengt IWC de zichtbaarheid ‘s nachts naar een hoger niveau.

Al sinds halverwege de jaren dertig ontwikkelt IWC functionele instrumenten voor in de cockpit. De horloges die hieruit voortkomen, zijn gelukkig niet alleen aan piloten voorbehouden. Liefhebbers van luchtvaart en pilotenhorloges worden nu getrakteerd op de Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces. Deze Pilot’s Watch is geïnspireerd op een pilotenhorloge dat IWC ontwierp voor leden van Strike Fighter Squadron 41 (VFA-41), ook wel bekend als de ‘Black Aces’ en de radioroepnaam ‘Fast Eagle’.

IWC PILOT’S WATCH AUTOMATIC 41 BLACK ACES

Een belangrijke eigenschap van een echt functioneel pilotenhorloge is een goede afleesbaarheid onder alle omstandigheden. Het meest opvallende kenmerk van dit horloge is dan ook de volledig lichtgevende, witte Lumicast wijzerplaat. De wijzerplaat is ontwikkeld in samenwerking met piloten van de ‘Black Aces’ en is het resultaat van een complex productieproces. In de eerste stap worden hoogwaardige Super-LumiNova®-pigmenten gemengd met een bindmiddel, in een ronde mal gegoten en uitgehard om het materiaal een keramiekachtige duurzaamheid te geven. Deze massieve schijf wordt vervolgens op de zacht ijzeren wijzerplaat bevestigd. Tot slot wordt de wijzerplaat bedrukt met zwarte indexen en cijfers, en de ‘Black Aces’ patch – die lijkt op de schoppenaas in een kaartspel. Bij tests in de donkere kamer straalde de wijzerplaat meer dan 23 uur lang een helder, groenachtig licht uit, waardoor de (nacht)zichtbaarheid aanzienlijk wordt verbeterd.

Het lichtgevende Super-LumiNova® kennen we al een tijdje. Het materiaal wordt doorgaans in wijzers en indexen gebruikt, maar voor IWC is de Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces de eerste Pilot’s Watch met een volledig lichtgevende, witte wijzerplaat. Kenmerkend voor de Lumicast wijzerplaat is dat het Super-Luminova licht opslaat en weer vrijgeeft als het donker is. De wijzerplaat heeft een groenige gloed in het donker. Het proces van absorberen en vrijgeven van lichtenergie kan een oneindig aantal keren herhaald worden, zonder dat het materiaal veroudert of zijn lichtopslagcapaciteit vermindert.

KERAMISCHE KAST

De kast van de Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces is gemaakt van zwart zirkoniumoxide, een keramisch materiaal waarmee IWC al in de jaren tachtig pionierde in de horloge-industrie. Met een Vickers-waarde die alleen die van diamant evenaart, behoort keramiek tot de hardste stoffen op aarde. Het is licht, hard en krasbestendig waarmee het materiaal perfect is voor dagelijks gebruik in de beperkte ruimte van een cockpit. Bovendien zorgt de stealthy matzwarte kleur ervoor dat piloten niet worden afgeleid door zonlicht dat door hun horloge wordt gereflecteerd. De achterzijde van de kast is gemaakt van lichtgewicht titanium en heeft een gravure van de ‘Black Aces’ tweemotorige jet, tegen een schoppen achtergrond.

KALIBER 32100

De Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces wordt aangedreven door het IWC Manufactuurkaliber 32100. In combinatie met de zacht ijzeren binnenkast zorgt het anti-magnetische silicium echappement van het uurwerk ervoor dat het horloge nog beter bestand is tegen magnetische velden. Het efficiënte dubbel pal opwindsysteem bouwt een gangreserve van 72 uur op in de hoofdveer. Het horloge is voorzien van een zwarte band van textiel met een roestvrijstalen, gezandstraalde gesp.

Voor wie valt voor het heldere en functionele design van de Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces, maar een carrière bij de luchtmacht niet ambieert, is er goed nieuws. Het is ook verkrijgbaar voor niet-leden het Strike Fighter Squadron 41. We hoeven er zelfs niet voor naar de winkel te vliegen, want deze Pilot’s Watch is uitsluitend online verkrijgbaar op de eigen website van IWC.

Tags : IWC
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.