close
News

Langer trainen op zonne-energie met Garmin

Speciaal voor avonturiers en horlogeliefhebbers gaat Garmin nét een stapje verder met de nieuwe generatie fēnix.

Al meer dan dertig jaar profileert Garmin zich als voorloper op het gebied van GPS navigatie, draadloze apparaten en applicaties. In die tijd is de smartwatch gegroeid tot een bijzonder handige en stijlvolle gadget naast het mechanische horloge. Een mooi voorbeeld daarvan is deze zevende generatie van de fēnix serie, waarvan het eerste model tien jaar geleden werd geïntroduceerd. Het horloge is ontworpen voor serieuze prestaties met een nieuw touchscreen-ontwerp in combinatie met knopbediening, geavanceerde trainingstools en een nog langere batterijduur dankzij solar-charging.

De batterijduur is wat deze smartwatches van Garmin uniek maakt. Niet alleen voor sporters en avonturiers, maar ook voor dagelijks (24/7) gebruik is dit belangrijk. Het monitoren van onder andere het energieniveau, stress en slaap wordt gedaan met het horloge om de pols. En met deze lange batterijduur kun je de fenix 7 met een gerust hart een aantal nachten dragen.

Met Garmin’s volledige set aan navigatie-functies ondersteunt de fēnix 7 serie alle belangrijke satellietsystemen samen met het extra L5 frequentiebereik voor nog meer nauwkeurigheid in uitdagende GPS-omgevingen. Ideaal voor outdoor-liefhebbers! Daarnaast hebben alle fēnix 7X-modellen een ingebouwde zaklamp. De smartwatches zijn ook voorzien van een flinke lijst aan nieuwe trainingsfuncties, multi-band technologie (Dual band) en multi-continent kaarten.

 

Robuust ontwerp

Veel functies, ja. Maar wat het horloge nog interessanter maakt, is het uiterlijk. De fēnix 7 heeft namelijk een robuuste behuizing met een hoogwaardige afwerking van materialen als titanium en saffier. Met de introductie van de Sapphire Solar modellen hoeven echte horlogeliefhebbers ook niet te kiezen tussen het opladen met zonne-energie en een krasbestendige saffierlens, zoals dat eerder het geval was bij de fēnix 6 serie. Daarmee heeft deze Garmin fēnix wel echt een streepje voor op andere merken als Apple en Samsung.

Met deze design upgrade, de uitgebreide set aan prestatiemetingen en gezondheid- en welzijnsmonitoring, biedt fēnix 7 serieuze atleten alles wat ze nodig hebben voor topprestaties, maar is deze nieuwste serie ook een stijlvolle smartwatch die dagelijks gedragen kan worden. Sportief, casual, maar ook zeker zakelijk.

De nieuwe fēnix 7 serie is beschikbaar in drie formaten en kost vanaf € 699,99. Ga voor meer informatie naar garmin.com.

 

0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.