close
NewsNieuws

Carl F Bucherer biedt ‘begrijpelijke prijs voor kwaliteit’ nu ook in NL dankzij Hourlux

Hourlux, een Nederlandse distributieonderneming, lanceert vandaag het Zwitserse merk, Carl F Bucherer in de Benelux. Daarmee doet het merk eindelijk eer aan zijn motto: ‘rooted in the heart of Switzerland but at home everywhere in the world’. 

Hoewel de naam Carl F Bucherer onder horlogeliefhebbers vooral bekend staat om de van origine Zwitserse juweliersketen, heeft het ook een bijzonder interessante horlogecollectie en zelfs manufactuur. Deze eigen productiefaciliteiten in Luzern behoren tot de beste traditionele Zwitserse horlogerie. Tegelijkertijd zijn de prijzen voor de horloges zeer interessant voor de kwaliteits- en afwerkingsniveaus.

Carl F Bucherer werd in 1888 opgericht en groeide uit tot een internationaal gerenommeerd merk met winkels over de hele wereld. Het merk is daarnaast een van de overblijvende Zwitserse horlogefabrikanten in familiebezit en wordt nu in de derde generatie geleid door Jörg G. Bucherer.  0024 kreeg een exclusieve sneak-preview van de collectie te zien in Genève en daar zitten prachtige stukken bij, zoals deze uitermate interessant geprijsde (onder de 7000 euro) bi-compax chrono met datumfuncties.

Lees ook: Carl F Bucherer opent boetiek in Luzern

Carl F Bucherer is de uitvinder van een van de meest onderschatte innovaties voor automatische horloges: de peripheral rotor. Dit is een rotor die alleen langs de rand van het uurwerk draait, wat zowel het uurwerk mooier maakt als het opwindmechanisme efficiënter. 

Hourlux: Zwitsers-Nederlandse horlogepassie

Het team van Hourlux (vlnr Ghanaan, Alexander en Kelaine).

Hourlux werd in 2014 opgericht door Alexander Wijt en Kelaine Roethlisberger en is gebouwd op jarenlange internationale ervaring in high-end horlogerie. De in Nederland geboren Alexander Wijt, een liefhebber van horloges, heeft zijn passie voor uurwerken al sinds zijn vroege kinderjaren met enthousiasme verkend. 

Dit leidde tot een succesvolle carrière in sales en brand management bij merken als Omega, Piaget en IWC. Kelaine Roethlisberger komt oorspronkelijk uit Zwitserland en is een echte horlogekenner. Ze ontwikkelde haar expertise bij toonaangevende merken als Ulysse Nardin en Girard-Perregaux. 

Momenteel leidt ze de financiën en logistiek van Hourlux. Ghanaan Edwards, afkomstig uit Zuid-Afrika, vult het oprichtingsduo aan met haar achtergrond in strategisch leiderschap en retail management. Zij staat aan het hoofd van alle Marketing en PR binnen het bedrijf. 

Carl F Bucherer: modern en traditioneel

Alexander Wijt zegt over Carl F Bucherer: “De Benelux heeft een gecultiveerde bevolking, waardeert kwaliteit, verfijndheid en wenst onderscheidend te zijn. Het merk heeft al die elementen in haar collectie en hier ervaring mee sinds 1888. De moderne horlogedrager is bereid geld uit te geven aan iets moois met een lange levensduur, maar is ook steeds meer op zoek naar een begrijpelijke prijs/waarde verhouding. Het merk biedt dit met een collectie waarvan de horloges zich kenmerken door een geweldig design, baanbrekende technologie en een mix van luxe en sportiviteit.” Roethlisberger voegt daar aan toe: “Daarnaast maakt de toonaangevende Peripheral Technology van Carl F Bucherer het merk echt uniek in de markt. Met een ongeëvenaarde en gepatenteerde opwindtechniek, en natuurlijk het Swiss Made DNA”. Hourlux zal het merk strategisch plaatsen bij de beste verkooppunten in zijn klasse. Dit zal ongetwijfeld zijn bij de leiders en specialisten in de horloge-industrie.

Voor meer informatie, kijk op hourlux.com

Tags : Alexander WijtCarl F. BuchererHourluxZwiters horlogeZwitserse horloges
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.