close
NewsNieuws

Leuk vrijdagmiddaghorloge: Seiko 5 Sports 55th Anniversary Ultraseven

Wie aan Seiko denkt, denkt tegenwoordig al heel snel aan de geweldige creaties van Grand Seiko. Maar het merk werd groot met leuke, betaalbare en kwalitatief uitstekende horloges. Zoals de Seiko 5 Sports 55th Anniversary Ultraseven.

Wie eens goed de tijd neemt om het Seiko 5-assortiment te begrijpen, wordt al snel kierewiet. De lijn bestaat uit een enorme hoeveelheid verschillende horloges die elk op hun eigen manier voldoen aan de kernwaarden van deze collectie: betaalbaar, robuust en mechanisch.

Seiko 5 Sports 55th Anniversary Ultraseven

De Seiko 5 werd in 1968 geboren als de opvolger van de Sportimatic 5. Dit nummer verwijst naar 5 specificaties die alle horloges moeten hebben: een automatisch uurwerk, een dag-datum complicatie in een enkel venster, aanzienlijke waterbestendigheid en een robuuste stalen kast en armband.

De horloges worden geleverd in een sportieve duikerachtige verpakking en hebben altijd hun belangrijkste belofte gehouden: ze zijn goedkoop. Alhoewel dat bij dit horloge

Lees ook: King Seiko, wedergeboorte van een icoon

Wie is Ultraseven?

En met een ongebreideld productietempo presenteert Seiko nu een nogal vermakelijke limited edition gewijd aan Ultraseven, een spin-off van de iconische Ultraman TV-serie. De Seiko 5 Sports 55th Anniversary Ultraseven Limited Edition SRPJ79, gekleed in de formele kleuren van de Ultra Guard, is een eerbetoon aan de cultshow en 55 jaar Ultraseven.

Seiko gebruikt de kleuren van de uniformen van de Ultra Guard Terrestrial Defense Force voor dit grillige horloge. Dat betekent dat we een stalen kast hebben met een diameter van 42,5 mm, bekroond met een zwarte duikring en inzetstuk.

Calibre 4R36

Binnenin tiktde Seiko Calibre 4R36 die we kennen van eerdere edities van de Seiko 5 Sports collectie. Dit Seiko-uurwerk wordt door de Japanners zelf geproduceerd op verschillende locaties, waaronder buiten Japan. Verwacht van dit uurwerk geen fijnzinnige afwerking, dit is een werkpaard op z’n best.

Het glas is hardlex, wat een net iets goedkopere variant synthetisch glas is dan het vaak gebruikte saffierglas.

De Seiko 5 Sports 55th Anniversary Ultraseven Limited Edition SRPJ79 wordt geleverd op een nylon NATO-stijl band in de kleuren van de Ultra Guard-uniformen. De productie is gelimiteerd tot 3.400 stuks.

Voor meer informatie, zie de website voor de Seiko srpj79

Ref. SRPJ79

Seiko Presage Arita viert de stralende schoonheid van Japanse tradities (longread)

Tags : Seiko 5 Sports 55th Anniversary UltrasevenSRPJ79
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.