close
News

MeisterSinger Bell Hora NL: Prijswinnend creatief met kurk

De MeisterSinger Bell Hora NL is een bijzonder aardige nieuwe variant op een horloge dat toch al hoog op onze wishlist stond. En nog speciaal voor de Nederlandse markt ook!

De jaarlijkse NL-edition is iets om reikhalzend naar uit te kijken en ook dit jaar stelt de editie niet teleur. Zoals de (inmiddels ex-)ceo van MeisterSinger John van Steen in de 0024 horloge podcast verklapte, is de MeisterSinger BellHora NL een heel bijzondere versie geworden met een band van kurk.

MeisterSinger Bell Hora NL

De Bell Hora  is een bijzonder horloge. Dat vinden niet alleen wij bij 0024, het horloge heeft sowieso veel aandacht getrokken met zijn buitengewone complicatie – de klinkende “Sonnerie au Passage”. Precies op het hele uur laat de Bell Hora een vriendelijk geluid horen dat discreet de aandacht van de drager vestigt op het verstrijken van de tijd, zelfs zonder naar de wijzerplaat te kijken. Voor het designconcept won het horloge in 2021 zelfs de gerenommeerde Red Dot Design Award.

De kast meet een forse 43 millimeter in doorsnee en is gemaakt van staal.

Lees ook: MeisterSinger Edition Primatik: de schoonheid van verstilde tijd

Kaliber MS Bell

Zoals bij elke MeisterSinger NL Edition, zit de kroon van de Bell Hora NL Edition aan de linkerkant. Links bevindt zich ook de drukker, waarmee het slagmechanisme kan worden ontkoppeld door het eenvoudig uit te trekken. De opaalgroene wijzerplaat heeft een fijne sunburst afwerking. Een aardige toevoeging is de band, die gemaakt is van Portugees kurk.

In de kast tikt het MS Bell Hora automatisch kaliber met het door MeisterSinger ontwikkelde slagmodule. Het is gebaseerd op het Zwitserse Sellita SW200 kaliber. Binnen 60 minuten verzamelt hij de energie om te sonnerie te activeren. De gangreserve van het uurwerk is 38 uur.

De MeisterSinger BellHora NL Editie heeft een gelimiteerde oplage van 50 stuks en kost € 3.790, wat een bijzonder knappe prijs is voor een horloge met deze complicatie.

0024 horloge podcast #2: John van Steen over zijn vertrek bij MeisterSinger

Tags : MeisterSinger Bell Hora NLMeisterSinger BellHora NL
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.