close
NewsNieuws

Longines Ultra-Chron excelleert met hoogfrequent uurwerk

In een exclusief interview vertelde Longines-ceo onlangs aan 0024 dat hij de historie van zijn merk meer wil laden. Deze Longines Ultra-Chron is een krachtig, hoogfrequent wapenfeit.

Prachtig nieuws uit Saint-Imier! Vandaag viert Longines namelijk de wedergeboorte van een hoogfrequent icoon: de Longines Ultra-Chron.

Longines Ultra-Chron

Geïnspireerd op de originele Ultra-Chron Diver uit 1968 heeft dit horloge het originele Ultra-Chron-logo en een kenmerkende rode minutenwijzer. De nauwkeurigheid van de Longines Ultra-Chron wordt bevestigd door zijn certificering als “ultrachronometer” door Timelab, een onafhankelijk testlaboratorium in Genève.

Lees ook: Een schaamteloze liefdesverklaring aan Longines – waarom dit merk alles heeft

Het hart van dit nieuwe model is het hoogfrequente kaliber L836.6. Dit gloednieuwe uurwerk profiteert van de rijke traditie van Longines om al meer dan honderd jaar high-beat uurwerken te produceren. Zo pionierde Longines al in 1914 (tot een tiende van een seconde) en 1916 (tot een honderdste van een seconde) met hoogfrequente uurwerken.

Daarmee toont Longines de ambitie die Longines-ceo Breschan onlangs al uitsprak in een exclusief interview dat 0024 met hem had. Het gehele interview is te lezen in onze voorjaarseditie, die half juni vanaf deze site te bestellen is.

De Longines Ultra-Chron is verkrijgbaar met een leren band of een stalen band en wordt geleverd in een speciale presentatiedoos met daarin een zwarte NATO-band gemaakt van gerecycled materiaal.

De nieuwe Longines Ultra-Chron is een mooi stuk voor beginnende liefhebbers, maar zeker ook voor de gevorderde horlogeliefhebber die gepassioneerd is door de iconische uurwerken uit een van de meest innovatieve tijdperken van de horlogemakerij. Het zal ook nieuwe enthousiastelingen overtuigen die dolblij zijn om een stukje geschiedenis van de uurwerken om hun polsen te dragen.

Lees ook – Longines Master 190th anniversary: verjaardag in stijl (longread)

Voor meer informatie, zie longines.com/nl

Tags : LonginesLongines Ultra-Chron
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.