close

Al vanaf 1994 laat Bell & Ross zich inspireren door militaire precisie-instrumenten en deze Bell & Ross BR 03-92 Radiocompas is een directe afstammeling van die bloedlijn.

Hoewel het merk uit Parijs de collectie inmiddels flink heeft uitgebreid met zowel retro als hypermoderne stukken, blijft de kern van het merk altijd staan: horloges die van de cockpit naar de pols gaan. Het merk is geobsedeerd door luchtvaart (er staat zelfs een cockpit in de receptie van het hoofdkantoor), en blijft dan ook horloges uitbrengen die daar direct mee geassocieerd worden.

Het nieuwste model dat is ontworpen op basis van een inspiratie van vlieginstrumenten is de Bell & Ross BR03-92 Radiocompass.

Bell & Ross BR 03-92 Radiocompas

Zoals de naam al vrij duidelijk doet vermoeden was het radiokompas hier de inspiratie, wat in het horloge duidelijk te zien is door de gekleurde wijzers. Officieel is dat om een optimale leesbaarheid garanderen, maar iedereen die zich niet door kletspraat van de wijs laat brengen weet dat die kleurtjes vooral zijn omdat ze er leuk uit zien. Dit nieuwe horloge is dan ook modern en speels en voegt zich bij de iconische Flight Instruments collectie van Bell & Ross. Deze familie, die in 2010 officieel werd gelanceerd, maar eigenlijk de al sinds het begin de ruggegraat is van het merk, zet luchtnavigatie-instrumenten om in horlogemodellen.

Lees ook: deze BR05 doet ons hart sneller kloppen

Het radiokompas is overigens de ontvanger aan boord waarmee de positie en richting van een vliegtuig via bakens op de grond kunnen worden bepaald. Het maakt met name vluchten ‘s nachts, bij mist of in de regen mogelijk.

De kast van de Bell & Ross BR 03-92 Radiocompas is 42 millimeter breed (en hoog), 100 meter waterdicht en gemaakt van zwart keramiek. De matzwarte wijzerplaat contrasteert met de witte schaalverdeling in drie cirkels. In de meest centrale cirkel staan de uurcijfers. Daarna volgen de minuten, en tenslotte zijn de seconden gegraveerd op de flens. Ook heeft de wijzerplaat ook een datumvenster tussen 4 en 5 uur.

De Bell & Ross BR 03-92 Radiocompass wordt geproduceerd in een gelimiteerde serie van 999 stuks.

Het uurwerk is het mechanische kaliber BR-CAL.302 (oftewel een Selitta SW220). De band is van rubber en de prijs is € 3.900.

Voor meer informatie, zie bellross.com

Lees ook: De Bell & Ross BR 03-92 A522 brengt F1 aan de pols

 

Bell & Ross BR 03-92 A522: van het asfalt naar de pols

Tags : Bell & RossBell & Ross BR 03-92 RadiocompassBR03
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.