close

De retro-klassieker Glashütte Original Seventies Chronograph bestond al eventjes, maar deze prachtige nieuwe, groene wijzerplaat is reden genoeg om het horloge nog eens wat gepaste aandacht te geven.

De compacte roestvrijstalen kast heeft een diameter van 40 x 40 millimeter en heeft afgeronde hoeken, gepresenteerd in gepolijst staal. Dit nieuwe model biedt de keuze uit drie banden en armbanden: bruingrijs nubuckleer, zwart rubber of  roestvrij staal.

Kaliber 37-02

Maar vergis je niet: deze op de jaren zeventig geïnspireerde knaller heeft net zoveel inhoud als stijl. Met het in-huis ontwikkelde en geproduceerde kaliber 37-02 is de Glashütte Original Seventies Chronograph Date zo nauwkeurig en betrouwbaar als je zou verwachten van een van een topstuk van dit merk.

Het geïntegreerde kaliber 37-02 is uitgerust met een kolomwiel en combineert de belangrijkste chronograaffuncties in een horloge van een aangenaam formaat: chronograaf met stop-seconde, flyback, 30-minutenweergave en numerieke 12-uursweergave, Panorama Date en power reserve indicatie.

Naast een gangreserve van 70 uur is het uurwerk prachtig afgewerkt, wat te zien is dankzij van een saffierglazen kastbodem.

Glashütte Original Seventies Chronograph

Met zijn unieke groene lak met degradé-effect is de glanzende ‘Fab Green’-wijzerplaat fris en modebewust. Of dit laatste een pluspunt is bij horloges is natuurlijk aan de drager zelf om te bepalen, maar het is goed om er bewust van te zijn dat modegevoelige horloges niet altijd geweldig oud worden.

De zwarte indexen en wijzers met Super-LumiNova drukken voor het eerst hun stempel op de Seventies-lijn en worden gecombineerd met de kenmerkende Panorama Date van het merk.

Authentiek vintage design met alle moderne fabrieksmagie waar Glashütte Original bekend om staat, de Seventies Chronograph Panorama Date met ‘Fab Green’ wijzerplaat zorgt ervoor dat de tijd aan je zijde staat.

Lees ook: Deze Glashütte Original SeaQ is een avonturier in smoking

Frisch aus Glashütte

Glashütte Original vertegenwoordigt de Duitse kunst van het horlogemaken op zijn best en kan terugkijken op een ononderbroken geschiedenis die begon in 1845.

De fabriek, gevestigd in de Saksische stad Glashütte, brengt traditioneel vakmanschap en innovatieve technologieën samen onder één dak. Het traditierijke merk maakt tot 95 procent van alle bewegingscomponenten en de verfijnde wijzerplaten in eigen huis. Het merk is onderdeel van de Swatch Group en is in Nederland onder andere beschikbaar in de Tourbillon Boutique in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat.

Voor meer informatie, zie glashutte-original.com

ref 1-37-02-09-02-62 (nubuckleren band)

ref 1-37-02-09-02-63 (rubberen band)

Glashütte Original PanoMaticCalendar: majestueus mooi

Tags : 1-37-02-09-02-621-37-02-09-02-63GlashütteGlashütte OriginalGlashütte Original Seventies Chronographkaliber 37-02
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.