close
NewsNieuws

Longines zet de traditie voort met de Spirit Flyback

Longines heeft een traditie van precisie-instrumenten die door het merk zijn gemaakt om de grootste ontdekkingsreizigers te begeleiden bij hun verovering van de lucht, de zee en het land. Als eerbetoon aan avonturiers uit het verleden en het heden heeft Longines nu de Spirit-collectie uitgebreid met een model met flyback-functie. Met de nieuwe Longines Spirit Flyback zet Longines de traditie voort.

De Longines Spirit-collectie is uitgebreid met een flyback chronograaf, een getuigenis van de pioniersrol van Longines bij de ontwikkeling van deze technologie en een complicatie die intrinsiek verbonden is met het rijke erfgoed van het merk. Longines rustte zijn eerste modellen al in 1925 uit met een flyback-functie en vroeg hiervoor op 12 juni 1935 patent aan. Het patent voor de flyback-functie werd vervolgens geregistreerd op 16 juni 1936: een wereldprimeur. Het bijzondere voordeel van flyback is dat het piloten een praktische en snelle manier biedt om achtereenvolgens verschillende vluchtfasen te timen, waardoor navigatie wordt vergemakkelijkt.

Flyback is een extra functie van chronografen die bijzondere voordelen heeft op het gebied van tijd en snelheid. Een simpele druk op een pusher reset onmiddellijk de direct-drive secondewijzer van de chronograaf, die de timing onmiddellijk opnieuw start vanaf nul. Een enkele druk maakt drie bewerkingen mogelijk (stoppen, resetten en herstarten), in tegenstelling tot conventionele chronografen, waarbij de stop- en resetfuncties moeten worden geactiveerd voordat de timingfunctie opnieuw wordt gestart.

Longines Spirit Flyback
 

SPIRIT FLYBACK

De flyback-functie is een van de vele redenen waardoor legendarische pioniers hun vertrouwen in Longines hebben gesteld om het onmogelijke waar te maken. Van deze avonturiers staat Richard Byrd bovenaan de lijst van degenen die hebben geprofiteerd van de expertise van het merk. Uitgerust met Longines-instrumenten was hij in 1929 de eerste mens die over de Zuidpool vloog, een unieke prestatie die de pioniersgeest weerspiegelt die het zandlopermerk sinds de oprichting heeft geleid.

Gesteund door dit uitzonderlijke erfgoed is de Longines Spirit Flyback uitgerust met geavanceerde technologie. Het nieuwe Longines-kaliber L791.4, bestand tegen magnetisme en uitgerust met een silicium balansveer, drijft dit uurwerk aan. Het is uiterst nauwkeurig, met een gangreserve van 68 uur, en daarom gecertificeerd als chronometer door het COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres). Een transparante achterkant van de kast onthult alle details van het kaliber, inclusief een gepersonaliseerde rotor gegraveerd met de wereldbol die de Longines Spirit-collectie vertegenwoordigt en de naam Longines Flyback. Een primeur voor deze emblematische lijn.

VERFIJNDE ESTHETIEK

Dit nieuwe uurwerk onderscheidt zich ook door zijn verfijnde esthetiek en bijzonder zorgvuldige afwerkingen, variërend van satijnen, matte, gepolijste en gegraveerde details. Het beschikt over een bi-directionele lunette, versterkt door een gekleurd keramisch inzetstuk met lichtgevende markeringen. De Longines Spirit Flyback is verkrijgbaar met een zwarte of blauwe sunray-wijzerplaat. De bronskleurige wijzers en cijfers, gecoat met Superluminova, zorgen ervoor dat de tijd onder alle omstandigheden kan worden afgelezen. De 42 millimeter stalen kast heeft een verwisselbare roestvrijstalen armband, een bruine leren of blauwe stoffen band. De banden hebben een vouwsluiting voorzien van een nieuw microverstelsysteem voor maximaal comfort en een perfecte pasvorm. Er is ook een beige Nato-band verkrijgbaar.

 

Tags : Longines
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.