close
NewsNieuws

Sportieve wind in Hamiltons Jazzmaster-Collectie: De Performer

Hamilton Jazzmaster Performer
Hamilton Jazzmaster Performer

Hamilton is flink aan het schaven aan zijn Jazzmaster-collectie. Onlangs kwam het Zwitsers-Amerikaanse merk met de gelimiteerde Face-2-Face III, nu wordt de populaire familie uitgebreid met de Performer-lijn.

Klassiek, sportief, robuust, urban, vintage, funky; soms is het moeilijk de vinger op te leggen waar Hamilton precies voor staat. Of het moet juist de enorme veelzijdigheid van het aanbod zijn, gecombineerd met zeer schappelijke prijzen – zeker gezien de degelijke Zwitserse techniek die het van oorsprong Amerikaanse merk gebruikt.

Hamilton werd groot met onder meer leger- en pilotenhorloges, dat erfgoed wordt vertegenwoordigd met de Khaki-modellen. Onder het kopje Jazzmaster – een verwijzing naar de muziekstijl die sterk in opkomst was toen Hamilton naam maakte in Pennsylvania – wordt een wat meer sportief-chique lijn gevoerd. Ook hierbinnen is de keuze reuze: met een aanbod van zo’n 200 Jazzmaster-varianten kan elke man of vrouw wel iets van zijn of haar gading vinden.

PERFORMER AUTOMATIC CHRONOGRAPH

Evengoed meende Hamilton dat er nog ruimte was voor een nieuwe loot aan de familiestam: maak kennis met de Jazzmaster Performer. Blikvanger binnen deze nieuwe lijn is de 42 millimeter grote chronograaf. Ook hiermee eert het horlogehuis zijn verleden, Hamilton was immers een van de drijvende krachten achter het eerste automatische chronograafuurwerk ter wereld.

De Performer Automatic Chronograph is verkrijgbaar in vier designs, waarbij ‘urban flair op harmonieuze wijze wordt gecombineerd met geavanceerde technische functies’, aldus het persbericht. De roestvrijstalen of roségoudkleurige kast is voorzien van een vaste tachymeterbezel. De drie chronograafwijzers maken de sportieve uitstraling compleet. Knijp je ogen een beetje toe en het horloge doet zelfs denken aan een Rolex Daytona.

De 42 mm Jazzmaster Performer Automatic Chronograph wordt aangedreven door het automatische H-31-uurwerk, dat een gangreserve heeft van 60 uur en is uitgevoerd met een balansveer die is gemaakt van de anti-magnetische legering Nivachron. De prijzen variëren van € 2.395 tot € 2.545.

KLEINER EN INGETOGENER

Naast de chronograaf levert Hamilton ook Performer-uitvoeringen van 38 en 34 millimeter, ingetogener versies met alleen een tijdsaanduiding. Evengoed zijn deze stijlvolle, kleinere varianten voorzien van een sportieve bezel. Daarnaast zijn de minimalistische wijzerplaten verrijkt met sunray-afwerking of parelmoer.

De kleinere Performers zijn voorzien van het H-10 automatische uurwerk, dat 80 uur blijft tikken als je het horloge per ongeluk op je nachtkastje laat liggen. Net als de Chronograph zijn ze waterdicht tot 100 meter (10 bar). De basisversie kost € 1.125, vervolgens loop de prijs op tot een nog steeds bijzonder schappelijke € 1.270.

 

Tags : Hamilton
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.