close
NewsNieuws

Het bijzondere horloge van Rolex-ambassadeur Carlos Alcaraz

Rolex-ambassadeur Carlos Alcaraz won voor de eerste maal in zijn carrière het tennistoernooi van Wimbledon. In een marathonpartij van bijna vijf uur versloeg hij Novak Djokovic. De winst was zijn tweede Grand Slam-overwinning uit zijn profloopbaan. Bij de prijsuitreiking stonden de spotlights niet alleen op de jonge Spanjaard, maar ook op zijn pols, waar een zeer bijzondere Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona prijkte.

Toen Alcaraz al op achttienjarige leeftijd een sponsorcontract tekende bij Rolex, had het horlogehuis goud in handen. Nu, twee jaar later, staat de Spanjaard in een illuster rijtje. Onder anderen Boris Becker en Rafael Nadal staan op dat lijstje van jongste winnaars, met Becker als allerjongste. De rossige Duitser was slechts 17 jaar en 228 dagen oud toen hij de Amerikaan Kevin Curren versloeg, in een zwaarbevochten wedstrijd.

Tennistempel

Alcaraz – de nummer één van de wereld – won vorig jaar pas zijn eerste Grand Slam, toen hij de US Open op zijn naam schreef. En het was tevens pas de vierde keer dat hij op het heilige gras van Wimbledon speelde. Hij won de finale van de ijzersterke Novak Djokovic die zich ditmaal moest overgeven aan de jonge troonopvolger. Wimbledon wordt door velen gezien als ‘de tempel van het tennis’. En dus is het niet gek dat Rolex partner is van zowel Wimbledon als van de andere drie Grand Slam-toernooien. Maar Wimbledon neemt toch altijd een speciale plaats in tussen de sportieve partnerschappen van het Zwitserse horlogehuis. De relatie van Rolex met ‘s werelds oudste tennistoernooi gaat terug tot 1978. Het is een duurzame relatie die dus al 45 jaar duurt en Rolex was dit jaar opnieuw aanwezig als Official Timekeeper.

Vooruitziende blik

Bij het ophalen van zijn prijs viel vooral het horloge op dat Alcaraz droeg. Zijn Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona. Het betreffende horloge, met referentie 116519LN, heeft een achttienkaraat geelgouden kast, een zwarte Cerachrom-ring en een opvallende meteorieten wijzerplaat. Dit buitenaardse materiaal komt uit het hart van een asteroïde of mogelijk zelfs een planeet die meer dan één miljoen jaar geleden in de ruimte explodeerde. Meteoriet-wijzerplaten zijn al enkele jaren een vaste waarde in de Rolex-portfolio, maar het gebruik van het materiaal werd afgelopen maart stopgezet voor de Cosmograph Daytona-modellen. Niet meer dan logisch dus dat het model van Alcaraz erg gewild is. Alcaraz is dus niet alleen de koning van het mondiale tennis. Hij heeft ook een zeer goede smaak en vooruitziende blik!

Meer informatie? Klik dan hier!

Meer lezen over Rolex? Klik dan hier!

 

Tags : Rolex
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.