close
NewsNieuws

MeisterSinger №01: de klassieker heeft een vervolg

De MeisterSinger №01 is een icoon. En klassiekers hebben iets bijzonders. Op uiterlijk en prestaties wisten ze de tand des tijds te doorstaan en vele fans te verzamelen. De MeisterSinger N°01 met ivoren en blauwe wijzerplaat zijn dergelijke klassiekers. Never change a winning team, zou je denken. Tenzij je MeisterSinger bent. Het merk geeft het succes van het icoon een vervolg in de vorm van een elegante uitvoering met hoogglans witte wijzerplaat.

Het horloge met een boodschap

MeisterSinger is een uniek merk dat horloges ontwerpt vanuit de filosofie dat een horloge niet meer nodig heeft dan één wijzer. Wie voor het eerst kennismaakt met het éénwijzerprincipe van MeisterSinger is direct geïntrigeerd. De enkele wijzer is extra lang en geeft zowel de uren als het aantal verstreken minuten na het uur – of voor het volgende uur – aan. Daarmee is de tijd snel, maar niet tot op de seconde nauwkeurig af te lezen. Met het dragen van een MeisterSinger wordt het dagelijkse leven niet afgeleid door opdringerige bewegingen van een seconde- of minutenwijzer. De tijd verstrijkt rustig. Dit is precies de kracht van het concept. Een horloge en zijn boodschap kan niet eenvoudiger en tegelijkertijd opvallender zijn.

 

MeisterSinger №01, the story

Zoals de naam al doet vermoeden, begon het MeisterSinger verhaal met de №01. Dit model uit 2001 bepaalt de MeisterSinger blauwdruk. Ook op later uitgebrachte MeisterSinger horloges zijn veel stijlkenmerken van de N°01 terug te vinden. Voor Manfred Brassler, oprichter van MeisterSinger, was het snel duidelijk dat alle opvolgers de basiskenmerken van de №01 in zich zouden moeten hebben. De duidelijke typografie met dubbele cijfers, de vijf-minutenmarkeringen aan de rand van de wijzerplaat en de lange puntvormige uurwijzer zijn kenmerkend voor alle MeisterSinger horloges. Samen met de later uitgebrachte №03 met automatisch uurwerk, voert de №01 nog altijd de lijst met best verkochte MeisterSinger-series aan.

MeisterSinger №01 in lichte kleurcombinatie

De MeisterSinger №01 met witte wijzerplaat is, net als de №01 met ivoren en blauwe wijzerplaat, uitgebracht met een 43 millimeter edelstalen kast. De hoogglans witte wijzerplaat is voorzien van gouden cijfers en blauwe uurmarkeringen. De N°01 met witte wijzerplaat wordt aangedreven door het Zwitserse handgewonden Sellita SW210 uurwerk, dat speciaal is aangepast voor de eenwijzerhorloges van MeisterSinger. Het horloge is voorzien van een rundlederen armband met kroko-print in de kleur cognac.

 

Tags : MeisterSinger
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.