close
NewsNieuws

MeisterSinger Singularis: Vakmanschap is Meisterschap

MeisterSinger Singularis MSA01

Een van de meest opvallende en toch klassieke horlogemerken is MeisterSinger. Het merk uit Münster maakt horloges die anders zijn zonder echt anders te wíllen zijn. Waarmee we bedoelen: het zijn horloges met een elegant doch onderscheidend karakter. Vooral deze MeisterSinger Singularis.

Dat heeft natuurlijk grotendeels met het design te maken. De mechanische horloges van MeisterSinger geven de tijd uiterst precies en op ongewone wijze aan, namelijk met één wijzer. Deze is langer dan de vijf-minuten wijzer bij andere merken en de punt wijst naar de minimalistische minutenmarkeringen aan de rand van de wijzerplaat. Net als de eerste mechanische uurwerken tot diep in de achttiende eeuw.

MeisterSinger Singularis MSA01

Kaliber MSA01

De meeste horloges van MeisterSinger zijn uitgerust met Sellita-uurwerken met een eigen module, maar de toplijn Singularis herbergt het MeisterSinger kaliber MSA01. Dit nieuwe model heeft een 43 millimeter grote stalen kast. De aantrekkingskracht van de Singularis-wijzerplaat zit in de kleine details. Het elegante blauw van de sunburst-afwerking komt terug in de buitenste opstaande ring. De nummers 01 tot en met 12 zijn in het wit opgelegd, net als de zilveren uurmarkeringen. De Singularis is zonder twijfel hét vlaggeschip van MeisterSinger, en draagt groot maar nog altijd elegant aan de pols.

Bekijk video: Hoe lees je een horloge met 1 wijzer af?

Het kaliber MSA01 is voorzien van twee veertonnen, waardoor een ongewoon grote gangreserve van 120 uur mogelijk is. De serieschakeling zorgt ervoor dat de kracht gelijkmatig wordt verdeeld over de tandwieltrein. Het uurwerk wordt geproduceerd in Zwitserland en de prijs van het horloge is 4.690 euro.

MeisterSinger Singularis MSA01

Lees meer op MeisterSinger.com

MeisterSinger: 21 jaar eigenwijs (longread)

Tags : MeisterSinger
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.