close

Dit nieuwe horloge Christiaan van der Klaauw heeft de meest nauwkeurige 3D-maanfase ter wereld, een wijzerplaat van meteoriet en de mooiste kleur groen die we in tijden zagen: haute horlogerie komt uit Friesland.

Kleine flashback. Iets meer dan vier maanden geleden, op 4 november om precies te zijn, traden Daniël en Maria Reintjes op het podium van het Théâtre du Léman in Genève om een prachtige prijs in ontvangst te nemen. Op die dag trad horlogemaker Christiaan van der Klaauw toe tot een zeer select internationaal gezelschap. Daar, in het hart van de Zwitserse luxe-industrie won het Friese merk namelijk de prestigieuze prijs voor kalender en astronomie tijdens de Grand Prix d’Horlogerie de Genève. De prijs werd gewonnen met de Planetarium Eise Eisinga – ’s werelds kleinste mechanische planetarium.

Deze geweldige eer bevestigt wat wij allemaal al weten, namelijk dat dit merk geweldige horloges maakt. En accurate horloges bovendien.

Lees ook: De Christiaan van der Klaauw Dunes of Mars moet je echt even zien 

Christiaan van der Klaauw Real Moon Joure Green Meteoriet

Dit statement wordt kracht bijgezet met een prachtig nieuw horloge. CvdK presenteert namelijk de Christiaan van der Klaauw Real Moon Joure Green Meteoriet. Een prachtige samenvloeiing tussen het oudst bekende magma uit de ruimte en de meest nauwkeurige 3D-maanfase ter wereld. De maan draait elke 29.530588853 dagen om de aarde. De handgemaakte 3D miniatuurmaan van het merk geeft de maanstand zo nauwkeurig aan dat deze slechts één dag in 11.000 jaar afwijkt. Het is de meest nauwkeurige 3D-maanfase ter wereld die ooit in een mechanisch horloge is verwerkt.

Kaliber 7382

De CvdK Real Moon Joure huisvest het automatische kaliber CVDK7382, dat een gangreserve heeft van 96 uur. De basis van dit uurwerk is het zeer betrouwbare Zwitserse Valjoux-uurwerk dat is verrijkt met een door Christiaan van der Klaauw ontwikkelde module die de kalenderfuncties verzorgt.

Het horloge is verkrijgbaar met een witgouden, roségouden of met een stalen kast. Beide hebben een keurige doorsnee van veertig millimeter en een prachtig saffierglazen achterkant. Daardoor is de prachtige rotor te zien met zijn ‘Zon met twaalf Klauwen’, het logo van CvdK. 

De prijzen beginnen bij € 39.950. Kijk op klaauw.com voor meer informatie.

Tags : Christiaan van der KlaauwCVDK Real Moon Joure GreenHorlogeHorlogesLuxe horlogeNederlands horloge
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.