close
NewsNieuws

Nomos Club Campus 38 electric green on tour richting prijsuitreiking GPHG

Mag de Club Campus 38 electric green van Nomos Glashütte een award in ontvangst nemen tijdens de Grand Prix d’Horlogerie de Genève 2023? Dat zal blijken in november, maar voordat de prestigieuze prijs wordt uitgereikt, gaan Nomos en alle andere genomineerden op wereldtournee.

Tijdens de GPHG-wereldtournee kunnen belangstellenden de genomineerde horloges bekijken. Ze worden voorafgaand aan de prijsuitreiking op 9 november tentoongesteld in Macao, Hong Kong, Kuala Lumpur, New York, Genève, Dubai en Zürich. Het is een indrukwekkend gezelschap van bijzondere horloges waar ook de Nomos Club Campus 38 electric green deel van uitmaakt. Het model is een van de genomineerden in de categorie Challenge.

CLUB CAMPUS 38 ELECTRIC GREEN

De Club Campus 38 electric green is een horloge voor jonge mensen. Nomos Glashütte ontwierp het in de eerste plaats voor afgestudeerden van scholen en universiteiten. Het is een rechtdoorzee, robuust horloge met een opvallend groene wijzerplaat. De Club Campus wordt aangedreven door het zorgvuldig vervaardigde handopgewonden Alpha-uurwerk, betrouwbaar en zeer nauwkeurig

De GPHG geeft verschillende redenen waarom de Club Campus 38 electric green tot de kanshebbers in de categorie Challenge behoort. In het overzicht van genomineerden zeggen ze: “Dit opvallende mechanische horloge valt meteen in de smaak. De spontaniteit wordt ook geëvenaard door de ongecompliceerdheid, een uitstekende afleesbaarheid en een robuuste roestvrijstalen kast, hier in de iets grotere diameter van 38,5 millimeter. In een mooi, scherp groen breidt de Nomos Glashütte-fabriek zijn Club Campus-modelserie voor jongeren uit. De nieuwe kleur is niet alleen jeugdig, maar ook ultramodern – en kan door alle mensen van alle geslachten worden gedragen.” Opvallend is ook de tweetalige wijzerplaat met een combinatie van Romeinse en Arabische cijfers. In de Club Campus van Nomos Glashütte staat dit voor tolerantie, educatie en openheid van geest.

OSCARS VAN DE HORLOGE-INDUSTRIE

Of Nomos op 9 november 2023 een prijs in ontvangst mag nemen, wordt bepaald door een internationale jury van horloge-experts uit de industrie, retailers en journalisten. Zij buigen zich over horloges in vijftien categorieën. Tijdens een feestelijk gala ontvangen de winnaars hun prestigieuze prijs, ook wel eens de Oscars van de horloge-industrie genoemd. Mocht Nomos tot de prijswinnaars behoren, dan zou dat voor het merk de tweede GPHG-onderscheiding zijn. In 2018 ontving de Tangente neomatik 41 Update de felbegeerde trofee.

Tags : Nomos Glashütte
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.