close
Models

Nomos Glashütte Club Campus: een topstudent

Voor alle net afgestudeerden die er zijn, hier is de Nomos Glashütte Campus-serie, mechanische uurwerken voor diegenen die uitkijken naar een mooie toekomst. Kies tussen een 36 mm Club Campus, een iets grotere Club 38 Campus en de donkere en sombere Club 38 Campus Nacht.

Nomos Glashütte Club Campus

Een horloge voor je afstuderen. Het klinkt wel een beetje ‘Baume et Mercier-achtig’ – het Zwitserse merk bedacht de #celebratemoments-campagne en noemde ook afstuderen als precies het juiste moment om een Baume et Mercier te kopen/krijgen – als je leest wat Nomos moet zeggen over de nieuwe Campus: “Een horloge om academische prestaties te vieren, een carrière te starten of de wereld rond te reizen.” Denken grote geesten hetzelfde?

California dial, Nomos-stijl

Nomos Club Campus

Hoe dan ook, laten we afstand nemen van de campagnepraat en eens kijken naar de hardware, de Campus-serie. De kast moet een belletje doen rinkelen aangezien alle drie de modellen de bekende, extra robuuste Club stalen kast met gebogen saffierkristalglas en een stalen achterkant hebben. Geheel nieuw is de mix van Romeinse en Arabische cijfers en indexen op de donkere en lichtgekleurde Campus-wijzerplaten, die de horloges een onmiskenbare esthetiek geven: Californische wijzerplaat, Nomos-stijl. Dankzij een coating van Superluminova zijn de uurwerken ook in het donker goed leesbaar. Een waterdichtheid van 10 atm., oftewel 100 meter, betekent dat de horloges min of meer onfeilbaar zijn.

Nomos Glashütte Club Campus

Club Campus, de versie voor slankere polsen, wordt geleverd in een klassiek formaat van 36 mm met een wit verzilverde wijzerplaat. De uurcijfers en indexen lichten blauw op in het donker. De rode omlijning rond de cijfers geeft de wijzerplaat frisheid, terwijl de band van beige veloursleer Club een elegantere toets maakt.

De meer mannelijke versie, Club 38 Campus, valt op door zijn maat (38 mm) en antracietkleurige band. Misschien wel de meest in het oog springende versie in de serie is Club 38 Campus Nacht met een donkere, met ruthenium gecoate wijzerplaat. De uurcijfers en indexen schijnen ook ‘s nachts blauw dankzij de grijze Superluminova. Een blauwe omlijning rond de cijfers en een antracietkleurige velours leren band geven dit model een uitgesproken volwassen uitstraling.

De in-house motor

Het beproefde en veelgeprezen kaliber Alpha tikt binnen de Campus-serie – een robuuste, nauwkeurige en betrouwbare interne motor. Deze laaggeprijsde horloges hebben ook de mogelijkheid voor een gepersonaliseerde boodschap op de achterkant. Alle modellen in de Club Campus-serie zijn vanaf eind maart 2017 verkrijgbaar bij retailers.

Voor meer informatie, zie nomos-glashuette.com

nomos-glashuette-club-campus-a-model-student-club-steel-case-back

Nomos Ahoi Atlantic: frisse Duitse horlogerie op z’n best

Tags : Nomos CampusNomos Glashütte
Lex Stolk

The author Lex Stolk

Lex Stolk studied Journalism in Utrecht and it was during his time as a student he developed a passion for mechanical watches. He has spent his entire career in the publishing industry working for a wide range of publications before entering the watch world professionally seven years ago. His work for several watch publications made it possible for him to combine his love for both watches and magazines.