close
NewsNieuws

Nomos viert Pasen met een horloge in plaats van een ei

NOMOS Tetra easter
NOMOS Tetra easter

Versierde eieren zijn een mooie paastraditie, ook in Glashütte waar Nomos deze traditie graag in ere houdt. Nomos doet dat met een serie kleurrijke horloges voor Pasen. Achter elke gekleurde wijzerplaat schuilt een verrassing.

Ook Nomos kent de tradities met Pasen: Gedecoreerde eieren en drie kussen zijn al lang het paasgeschenk in orthodoxe kerken. Afhankelijk van de beschikbare materialen zijn deze eieren, in plaats van een kippenei, soms gemaakt van glas, edelmetalen en edelstenen. Goudsmid, graveur, guillocheur of emailleur; allemaal hebben ze zich door de eeuwen heen beziggehouden met de creatie van prachtige eieren. Bekend op dit gebied zijn vooral de bijzondere Fabergé-eieren. Rijk gedecoreerd zijn deze eieren een kostbaar kunstwerk en al helemaal als zich in dat ei ook nog eens een net zo kostbaar horloge bevindt.

Nomos en traditie

Nomos, de manufactuur uit het van traditie doordrenkte Duitse Glashütte dat beroemd is om zijn fijne mechanische horloges, neemt nu deze mooie traditie over. Het brengt horloges in vele kleuren, symbolische paaseieren, vervaardigd in het eigen atelier in Glashütte. Deze horloges zouden zelfs een verrassings-ei voor Pasen kunnen worden genoemd. Binnenin zijn immers fijn vervaardigde kalibers verborgen, met traditionele Glashütte-versieringen als robijnen en gehard blauwe schroeven. Niet zichtbaar, maar zeer gewaardeerd is het werk van de horlogemaker die bij elk afgerond horloge drie virtuele kusjes meestuurt.

Nomos Tangente 33

Je zou zelfs kunnen zeggen dat dit horloge is als een eierschaal beschilderen, op een nogal onderscheidende manier: Het Tangente 33 champagne horloge. Het Nomos-horloge, gemaakt voor de slankere pols, tikt stil en met hoge precisie, zowel in een paasmandje als om de pols – dankzij het in eigen beheer gemaakte kaliber met handopwinding.

Nomos Tetra Neomatik

Een paasei is er om te zoeken, maar naar deze grote, rode Tetra Neomatik is het wel heel hard zoeken want er zijn er slechts 175 van gemaakt. Dit extravagante horloge is opvallend, maar niet opdringerig: het automatische kaliber is met slechts 3,2 millimeter extreem plat. De Nomos-vouwsluiting op de bruine band gemaakt van Horween Genuine Shell Cordovan geeft dit horloge extra comfort.

Nomos Tangente Neomatik

Een paasei van Nomos: de nieuwe Tangente neomatik blue gold is een bijzonder waardevolle versie van de Nomos-klassieker Tangente. Dit model is nu verkrijgbaar in twee maten. Plat en elegant, ondanks het prachtige automatische kaliber binnenin, zal dit horloge zeker indruk maken op iedereen, niet alleen op de paashaas.

 

Tags : Nomos Glashütte
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.