close
NewsNieuws

Rado True Square Thinline ‘Les Couleurs Le Corbusier’

Rado’s nieuwe trio staat in het teken van harmonieuze kleuren. Voor het design van de True Square Thinline ‘Les Couleurs Le Corbusier’ heeft het merk elementen van de True Square-collectie en True Thinline-collectie bij elkaar gevoegd. Het resultaat is een nieuw model, uitgebracht in drie versies die in het teken staan van een bijzonder kleurschema.

True colors

De serie is vernoemd naar de Zwitserse architect Le Corbusier’. Le Corbusier, geboren als Charles-Édouard Jeanneret-Gris in 1887 in Zwitserland, was een invloedrijke architect die bekend staat als een pionier van moderne architectuur. Hij ontwikkelde onder andere een inmiddels beroemd kleursysteem voor design en architectuur, bestaande uit 63 zorgvuldig geselecteerde kleuren die op natuurlijke wijze met elkaar harmoniëren. Le Corbusier overleed in 1965, en wordt genoemd als een van de meest belangrijke architecten van de 20e eeuw.

Rado’s première met meerdere gekleurde keramische elementen

Les Couleurs Suisse SA is als enige verantwoordelijk voor het licentiëren van de kleuren, onder auspiciën van de Fondation Le Corbusier. Van Les Couleurs Suisse SA ontving Rado toestemming om een aantal van de kleurcombinaties te gebruiken voor de keramische materialen van de horloges. Rado heeft hiermee voor het eerst gekleurde keramische elementen gecombineerd in één uurwerk. Naast een modern design, horloge-expertise en gebruik van state-of-the-art zijn het ook de gekozen kleurcombinaties die de Rado True Square Thinline ‘Les Couleurs™ Le Corbusier-lijn hun bijzondere uiterlijk geven. Daarnaast heeft Rado voor het eerst meerderde gekleurde keramische elementen gecombineerd in één uurwerk.

Rado True Square Thinline ‘Les Couleurs Le Corbusier’ in drie kleurcombinaties

De horloges zijn uitgebracht in drie kleurcombinaties: Slightly Greyed English Green, Grey Brown Natural Umber en Ivory Black met een zwarte wijzerplaat. De kasten van alle modellen zijn 37 x 43,3 millimeter, en hebben een slanke hoogte van slechts 5 millimeter. De achterkant van de quarz horloges met Rado Kaliber R420, zijn zeer de moeite waard om regelmatig bekeken te worden. Ze zijn voorzien van kleurstrepen in de beroemde kleuren van Le Corbusier, digitaal gedrukt op het saffierglas. Op het saffierglas staat ook te lezen: ‘Le Corbusier, polychromie architecturale’ en ‘Limited edition one of 999’.

Tags : Rado
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.