close
News

De Carl F Bucherer ScubaTec Verde: knappe horlogerie met een knappe missie

Een van onze favoriete merken maakt zichzelf nu nog charmanter door de prachtige nieuwe Carl F Bucherer ScubaTec Verde aan een goed doel te koppelen.

Je leest er gek genoeg niet vaak over op horlogewebsites, maar de gezondheid van de oceanen en de biodiversiteit van hun ecosystemen zijn cruciaal voor de gezondheid van de planeet.

Manta’s en duivelsroggen worden bedreigd door overbevissing, maar met de steun van Carl F. Bucherer ontdekt de Manta Trust meer over deze bijzondere vissen die over de grootste hersenen van alle vissoorten beschikken.

Dat is de reden waarom Carl F Bucherer de Manta Trust sinds 2013 steunt. Om dat decennium van hulp te vieren, heeft het merk uit Luzern nu een bijzonder nieuw horloge uitgebracht: de Carl F Bucherer ScubaTec Verde.

De afgelopen tien jaar heeft Carl F Bucherer het werk van de organisatie ondersteund door financiering te verstrekken voor ecologische studies, onderzoeksexpedities en maritieme onderwijsprogramma’s. Daarnaast maakt de Zwitserse horlogemaker sinds enkele jaren ook speciale duikhorloges ter ere van de Manta Trust, waarbij een deel van de verkoopwaarde van elk uurwerk aan het goede doel wordt geschonken.

Carl F Bucherer ScubaTec Verde

De release van dit jaar, de Carl F Bucherer Patravi ScubaTec Verde, wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gepresenteerd met een prachtig groen gelakte wijzerplaat met passende golfdetails.

Die kleur is geïnspireerd op het intens groene water rond Isla de La Plata, een klein eiland ongeveer 40 kilometer uit de kust van Ecuador, waar meer dan 22.000 mantaroggen leven die daar elk jaar in augustus en september samenkomen. De band heeft een textielinleg die gemaakt is van gerecycled PET. Het horloge is tot 50 meter waterdicht.

Binnenin de bijna 45 millimeter grote stalen kast van de Carl F. Bucherer ScubaTec Verde tikt het automatische CFB 1950.1 kaliber. Dit uurwerk is COSC gecertificeerd en heeft een gangreserve van 38 uur.

Over Carl F. Bucherer

Carl F. Bucherer boutique in Luzern.

Hoewel de naam Carl F. Bucherer onder horlogeliefhebbers vooral bekend staat om de van origine Zwitserse juweliersketen, heeft het ook een bijzonder interessante horlogecollectie en zelfs manufactuur.

Deze eigen productiefaciliteiten in Luzern behoren tot de beste traditionele Zwitserse horlogerie. Tegelijkertijd zijn de prijzen voor de horloges zeer interessant voor de kwaliteits- en afwerkingsniveaus.

Carl F Bucherer werd in 1888 opgericht en groeide uit tot een internationaal gerenommeerd merk met winkels over de hele wereld. Het merk is daarnaast een van de overblijvende Zwitserse horlogefabrikanten in familiebezit en wordt nu in de derde generatie geleid door Jörg G. Bucherer.  0024 kreeg een exclusieve sneak-preview van de collectie te zien in Genève en daar zitten prachtige stukken bij, zoals deze uitermate interessant geprijsde (onder de 7000 euro) bi-compax chrono met datumfuncties.

Sinds vorig jaar wordt Carl F. Bucherer geïmporteerd door Hourlux.

Voor meer informatie, kijk op hourlux.com

Tags : Carl F. BuchererCarl F. Bucherer ScubaTec Verde
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.