close
News

Rebellion Le Mans 24 hours: de legende gaat door

Een van de grootste spektakels in de autosport is zonder twijfel de 24-uurs endurancerace op het Franse circuit van Le Mans. En Rebellion heeft daar voor altijd zijn sporen achtergelaten. En de woordcombinatie Rebellion Le Mans 24 hours doet ons hart nog sneller kloppen.

Op de eerste plaats eindigen met het 2011 Le Mans Series LMP1-team was slechts het begin van die erfenis. Sindsdien eindigde het elk jaar als eerste, tot 2017. Dit is geen geringe prestatie, zeker als je de geschiedenis van dit onafhankelijke merk in ogenschouw neemt.

Rebellion Corporation werd opgericht in 2007 in Lonay, gelegen aan de oevers van het meer van Genève in Zwitserland. Het is het passieproject van Alexandre Pesci, een ondernemer gedreven door een passie voor mooie uurwerken, schitterende auto’s en motorsport. Het begon voor het eerst in de Le Mans-race in 2011.

Rebellion heeft zojuist aangekondigd dat het gaat samenwerken met de Franse fabrikant Peugeot, dat de twee autosportgiganten nu hun krachten bundelen tijdens het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) en de 24 uur van Le Mans.

Volgende maand legt de technische ploeg de hoofdlijnen van het project vast, aangezien Peugeot Sport en Rebellion Racing officieel hun team zullen vormen. In 2022 zijn beide partijen van plan om met hybride kracht deel te nemen aan de Hypercar-klasse van endurance racen.

Uiteraard zijn zowel Rebellion als Peugeot verheugd om hun krachten te bundelen. Jean-Marc Finot, directeur PSA Motorsport zei:

“Het programma gaat van start in 2022 en we zijn erg blij om samen te werken met een van de grote namen van de enduranceracerij. De rollen zullen worden verdeeld in functie van onze respectieve competenties, maar we zullen één entiteit vormen die werkt vanuit Versailles-Satory, in de buurt van Parijs.”

Rebellenpresident Alexandre Pesci is nog enthousiaster:

“We zijn jong, ambitieus en ‘Rebells’! Ik ben er trots op dat we dezelfde waarden delen als PEUGEOT! De technische knowhow van Peugeot Sport gecombineerd met de ervaring van REBELLION Racing zullen beslissende troeven zijn om dit nieuwe tijdperk van uithoudingsvermogen te beginnen met duidelijk weergegeven ambities.”

Tags : Rebellion
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.